purpose-built to be mounted on cars and planes dashboards. Doxa SUBs also feature the companys patented no-decompression dive table bezel. Given the 44mm bulk of the Mission 31 SUB, rolex fake imitation rolex replica Audemars Piguet watches making this the fifth difference between the two watches. The chronographs on the watch are also reversed and it seems that they have completely different markings in some parts. wigs Replique Montre Rolex Replica The seventh difference is given by the hour markings that are designed as double lines on the original watch but are only shown as a single line for each hour on the replica watch. On the top of the watch.

Web stranica Vlade TK - Produženi kolektivni ugovori za djelatnost osnovnog i srednjeg obrazovanja

Produženi kolektivni ugovori za djelatnost osnovnog i srednjeg obrazovanja

Ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Elvis Baraković potpisao je produženje kolektivnih ugovora u oblastima osnovnog i srednjeg obrazovanja u Tuzlanskom kantonu sa predsjednikom Samostalnog sindikata radnika osnovnog obrazovanja i odgoja TK Sumedinom Kulovićem i predsjednikom Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture TK Admirom Terzićem.

slika aneks kolektivni„Potpisivanjem sporazuma o produženju kolektivnih ugovora za djelatnost osnovnog i srednjeg obrazovanja, sa proširenim pravima radnika sadržanim u aneksima, pokazana je spremnost Ministarstva i Vlade Tuzlanskog kantona za poboljšavanje prava radnika u sistemu odgoja i obrazovanja, kao preduslova za unaprjeđenje odgoja i obrazovanja, ali i partnerski odnos koji gajimo sa sindikatima. Očekujem da ćemo i u narednom periodu imati takav pristup i odnos", istakao je ministar Baraković ovom prilikom.

Sastavni dio kolektivnih ugovora su ranije potpisani aneksi, koji su u značajnoj mjeri poboljšali materijalni i nematerijalni status radnika u osnovnim i srednjim školama Tuzlanskog kantona. Neke od izmjena tiču se i prava na sistematski pregled svake druge godine. Prekovremenim radom od sada se smatra realizacija nastavnog sata preko norme utvrđene pedagoškim standardima, kao i nadoknada neodržanih nastavnih sati uslijed bolovanja.

Pored toga, proširena je odredba koja se tiče otežanih uslova rada, poput rada predmetnih nastavnika u kombinovanom odjeljenju, rada nastavnika pri izradi prilagođenih programa za učenike sa posebnim obrazovnim potrebama, rada nastavnika koji realizuje više od četiri nastavna plana i programa kao i rada nenastavnog osoblja koji rade u dvije škole ili školama sa preko 36 odjeljenja. Također, definisana je i maksimalna naknada radnika za prevoz na posao, koja sada iznosi 350 KM.

„Posljednji Aneks Kolektivnog ugovora za djelatnost osnovnog odgoja i obrazovanja koji je potpisan 14. decembra 2021. godine značajno je poboljšao status zaposlenih u osnovnom obrazovanju", rekao je predsjednik Samostalnog sindikata radnika osnovnog obrazovanja i odgoja TK Kulović uz napomenu da važenje Kolektivnog ugovora ističe početkom februara 2022. godine te je bilo potrebno ugovor produžiti zajedno sa Aneksom, sastavnim dijelom Kolektivnog ugovora.

Predsjednik Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture TK Terzić je kazao da je potpisivanjem sporazuma o produženju važenja Kolektivnog ugovora za djelatnost srednjeg obrazovanja na području TK uspješno završen pregovarački proces koji traje već gotovo tri mjeseca. „Smatramo da je to vrlo važno iz razloga što je u Kolektivnom ugovoru sadržana većina prava koja se tiče radnika u srednjem obrazovanju, počev od plaća, naknada, nagrada i svih ostalih nematerijalnih prava, uključujući i ona koja smo definisali i potpisali sa Aneksom Kolektivnog ugovora. Smatramo da je jedan proces završen i možemo biti zadovoljni sa urađenim poslom" – istakao je Terzić.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15