Edukacija o provođenju javnih nabavki u osnovnim i srednjim školama

Kako bi uposlenici osnovnih i srednjih škola što efikasnije provodili javne nabavke Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona organizovalo je danas edukaciju sekretara i saradnika za ekonomsko-finansijske poslove.

01022023-mon-jnNa neophodnost ovakve edukacije ukazala je činjenica da nisu realizovana sva sredstva od 4,7 miliona KM koliko je Ministarstvo obrazovanja i nauke TK u prošloj godini namijenilo za kapitalne izdatke u oblasti osnovnog i srednjeg obrazovanja.


„Niz je faktora zbog čega neki javni pozivi nisu uspjeli", kaže ministar Omerović, „i zbog toga smatramo da se dodatnom edukacijom naših sekretara, ekonomsko-finansijskih radnika i drugih osoba koje provode javne nabavke u javnim ustanovama osnovnog i srednjeg obrazovanja, treba dodatno raditi i dodatno se educirati kako bismo što kvalitetnije provodili sve postupke i kako bi sva sredstva koja Vlada TK kroz kapitalne izdatke izdvaja bila adekvatno i utrošena."


Edukacija u oblasti provođenja Zakona o javnim nabavkama obuhvata izmjene ZJN, nadogradnju sistema e-Nabavke, provođenje postupka direktnog sporazuma, korake u provođenju konkurentskog zahtjeva kao i žalbeni postupak.01022023-mon-jn-2


Certificirani trener Agencije za javne nabavke Bosne i Hercegovine Amir Rahmanović izrazio je zadovoljstvo što je Ministarstvo prepoznalo važnost obuke iz oblasti javnih nabavki. „Proći ćemo nekoliko tema. Prva su izmjene i dopune Zakona o javnim nabavkama, što je najaktuelnije. Zatim ćemo proći postupke koje najčešće provode škole: direktne sporazume, konkurentske zahtjeve i otvorene postupke i na kraju ćemo obraditi temu pravne zaštite u postupcima javnih nabavki", pojasnio je Rahmanović.


Zadovoljstvo što prisustvuje prvoj edukaciji ove vrste izrazio je i sekretar OŠ „Simin Han" Tuzla Jasmin Jakubović istaknuvši da su škole specifične i nemaju službenike za javne nabavke te im je potrebna edukacija.

 

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15

en-inv