Vijesti iz Vlade

Poziv za podnošenje prijedloga: Fond za saradnju Srednjoevropske inicijative 2017

Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona obavještava sve zainteresirane da je Srednjoevropska inicijativa - Central European Initiative (CEI) otvorila poziv za dostavljanje prijedloga za Fond za saradnju CEI 2017, a u cilju jačanja saradnje između zemalja članica CEI.

 
CEI aktivnosti za saradnju trebaju biti organizovane u cilju realizacije strateških i glavnih ciljeva postavljenih u okviru CEI Akcionog plana 2014-2016, koji ostaje na snazi i u toku 2017. godine, a koji su grupisani u deset područja djelovanja i srodnih prioriteta, objadinjenih u tri tematska stuba:

 

1. Društvo zasnovano na znanju
- Istraživanje i inovacije
- Doživotno obrazovanje i obuka
- Informaciono društvo

 

2. Održiva ekonomija i razvoj
- Transport, logistika i pristupačnost
- Energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije
- Klima, okoliš i ruralni razvoj
- MSP i razvoj poslovanja

 

3. Inkluzivno društvo
- Međukulturalna saradnja
- Mediji
- Civilno društvo

 

CEI aktivnosti za saradnju imaju za cilj jačanje kapaciteta transfera znanja i razmjene, naročito iz EU država članica CEI prema državama članicama CEI koje nisu članice EU, te razmjena iskustava i dobre prakse među svim državama članicama CEI, uz favorizovanje mobilnosti i umrežavanja.

Ukupni iznos dostupan u okviru ovog poziva iznosi 400.000 EUR, koji će biti stavljen na raspolaganje od strane Fonda za saradnju CEI, koji je ujedno finansiran od strane svih država članica CEI. Maksimalan iznos po korisniku je 15.000 EUR.

 

Aplicirati mogu svi javni i privatni subjekti koji imaju sjedište i registrovani su u državama članicama CEI, kao i međunarodne/regionalne organizacije. Fizička lica se ne mogu prijaviti.
Prihvatljive države su Albanija, Austrija, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Mađarska, Italija, Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Poljska, Rumunjska, Srbija, Slovačka, Slovenija i Ukrajina.

 

Rok za prijave je utorak, 13. juni 2017. godine u 17:00h.

 

Za više informacija i potrebnu dokumentaciju posjetite:

http://www.cei.int/content/cei-cooperation-fund-call-proposals-2017-deadline-13-june

 

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna

Vi ste ovdje: Početna Ministarstva Ministarstvo razvoja i poduzetništva OBAVJEŠTENJA 2017 Poziv za podnošenje prijedloga: Fond za saradnju Srednjoevropske inicijative 2017