Vijesti iz Vlade

Održane radne sesije za unapređenje regulatornog okvira za projekte JPP-a

U Tuzli su u ponedjeljak 05. i utorak 06. juna 2017. godine održane radne sesije tokom kojih je razmatran radni materijal nacrta Zakona o javno-privatnom partnerstvu Tuzlanskog kantona, a kojeg je izradila Radna grupa za izradu nacrta Zakona o javno-privatnom partnerstvu odnosno Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javno-privatnom partnerstvu Tuzlanskog kantona.

image3Pored predstavnika Radne grupe, radnim sesijama su prisusutvovali i predstavnici USAID-ovog Projekta jačanja institucija vlasti i procesa u Bosni i Hercegovini (SGIP) koji pružaju tehničku i stručnu podršku Radnoj grupi Vlade Tuzlanskog kantona u izradi nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javno-privatnom partnerstvu odnosno novog Zakona o javno-privatnom partnerstvu Tuzlanskog kantona.
Tokom radnih sesija istaknuta je efikasnost rada Radne grupe Vlade Tuzlanskog kantona, a izrada nacrta Zakona o javno-privatnom partnerstvu Tuzlanskog kantona očekuje se do kraja juna 2017. godine kada slijedi dalji proces do izrade prijedloga Zakona i njegovog konačnog usvajanja od strane Skupštine Tuzlanskog kantona.
Inače, aktivnosti izrade nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javno-privatnom partnerstvu ili novog Zakona o javno-privatnom partnerstvu Tuzlanskog kantona sprovode se u svrhu pojednostavljenja procesa uspostave projekata javno-privatnog partnerstva na području Tuzlanskog kantona, kako bi se potakla saradnja javnog i privatnog sektora na realizaciji projekata koji će za cilj imati unapređenje kvalitete života stanovnika Tuzlanskog kantona i doprinos cjelokupnom privrednom razvoju.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna

Vi ste ovdje: Početna Ministarstva Ministarstvo razvoja i poduzetništva OBAVJEŠTENJA 2017 Održane radne sesije za unapređenje regulatornog okvira za projekte JPP-a