Vijesti iz Vlade

Socijalni dan u Ministarstvu razvoja i poduzetništva: Tuzlanski srednjoškolci školske klupe zamijenili radnim mjestima

Asocijacija Srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) je danas po drugi put organizovala svoj Socijalni dan kada srednjoškolci iz Tuzle i brojnih drugih gradova u BiH na jedan dan svoje školske klupe zamijene radnim mjestima. Lokalni tim Tuzla je jedan od nosilac ovog projekta u BiH i u njemu učestvuje preko 4o učenika i učenica u 20-tak različitih kompaija i institucija.

IMG 20171020 125504

Ministarstvo razvoja i poduzetništva je tom prilikom ugostilo učenicu prvog razreda Medicinske škole iz Tuzle Eldinu Brković i učenika drugog razreda Mašinske škole u Tuzli Tarika Požegića, koji su ovom prilikom proveli jedan radni dan u Ministarstvu te se upoznali sa radom i glavnim aktivnostima koji se realizuju u ovoj instituciji. Na samom početku radnog dana, učenike je dočekao ministar razvoja i poduzetništva u Vladi Tuzlanskog kantona Osman Puškar, koji ih je ovom prilikom upoznao sa najznačajnijim aspektima državne službe, organizacijom rada u Ministarstvu i ključnim aktivnostima.

Osnovni cilj projekta Socijalni dan je da srednjoškolci svojim radnim angažmanom pomognu sebi pri odabiru budućeg zanimanja te dobiju inspiraciju za pokretanje i realizaciju svojih ideja u svrhu pozitivnih promjena u lokalnoj zajednici. Kompanije i institucije koje su otvorile svoja vrata srednjoškolcima su na taj način istovremeno uložili u svoju lokalnu zajednicu i mlade ljude koji su snaga i moć našeg društva.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna

Vi ste ovdje: Početna Ministarstva Ministarstvo razvoja i poduzetništva OBAVJEŠTENJA 2017 Socijalni dan u Ministarstvu razvoja i poduzetništva: Tuzlanski srednjoškolci školske klupe zamijenili radnim mjestima