Vijesti iz Vlade

Održana javna rasprava o nacrtu Zakona o javno-privatnom partnerstvu u Tuzli

Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona je u okviru održavanja javnih rasprava o nacrtu Zakona o javno-privatnom partnerstvu u svim lokalnim zajednicama Tuzlanskog kantona, organizovalo javnu raspravu u Tuzli u prostorijama Kantonalne privredne komore Tuzla sa početkom u 12,00 sati.

JPP Tuzla 26 10 2017Javnoj raspravi su prisustvovali predstavnici ministarstava, uprava i upravnih organizacija, Grada Tuzla, privrednih subjekata sa područja grada Tuzla, Univerziteta u Tuzli, zatim predstavnici brojnih udruženja i nevladinog sektora koji djeluju na području grada Tuzla i drugih relevantnih aktera.
Prisutnima se, pored predstavnika Ministarstva razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona, obratio i gdin Christian Haupt, voditelj USAID/SGIP projekta, čiji su stručnjaci pružili stručnu i tehničku podršku Interresornoj radnoj grupi Vlade Tuzlanskog kantona u izradi nacrta Zakona o javno-privatnom partnerstvu.
Nakon prezentacije nacrta Zakona o javno-privatnom partnerstvu, učesnici javne rasprave ukazali su na značaj izrade nacrta novog Zakona o javno-privatnom partnerstvu za dalji razvoj Tuzlanskog kantona kao i unapređenje saradnje između privatnog i javnog sektora te iznijeli svoje sugestije i primjedbe koje će biti razmotrene prilikom izrade prijedloga Zakona o javno-privatnom partnerstvu.
Održavanje javnih rasprava se nastavlja u ponedjeljak, 30.10.2017. godine organizacijom javnih rasprava u Općini Čelić i Općini Srebrenik.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna

Vi ste ovdje: Početna Ministarstva Ministarstvo razvoja i poduzetništva OBAVJEŠTENJA 2017 Održana javna rasprava o nacrtu Zakona o javno-privatnom partnerstvu u Tuzli