Ministrica Dizdarević posjetila Općinski sud u Lukavcu

Ministrica pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona Senada Dizdarević posjetila je Općinski sud u Lukavcu gdje je sa predsjednicom Enisom Hankić razgovarala o problemima čije rješavanje je od značaja za efikasniji rad ove institucije.

20220318 142849Ovom su prilikom kao prioritetni problem istaknuti neadekvatni uslovi za rad suda i činjenica da se rad suda odvija na tri lokacije (u zgradi Suda, u prostorijama Zemljišno-knjižnog ureda i prostorijama Crvenog križa općine Lukavac) koji ne zadovoljavaju standarde za obavljanje rada ove institucije.

Prema riječima ministrice Dizdarević rješavanje ovog problema od izuzetnog je značaja za rad pravosuđa te je izgradnja nove zgrade problem koji prioritetno treba rješiti.

Predsjednica Suda Hanskić naglasila je da je za to potrebna finansijska podrška Vlade Tuzlanskog kantona.

U narednom periodu očekuju se dalje zajedničke aktivnosti za rješavanje ovog problema, rečeno je ovom prilikom, jer je Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine još prošle godine otvorilo razgovore sa resornim Ministarstvom Tuzlanskog kantona radi razmatranja budućih investicija Vlade TK za potrebe osiguranja adekvatnog prostora za Općinski sud u Lukavcu.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15

en-inv