Načelno dogovorene vrste i visina novčanih podrški u poljoprivredi

O programu novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju danas su ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Tuzlanskog kantona Vahidin Smajlović i pomoćnik ministra za poljoprivredu i veterinarstvo Samid Šarac razgovarali sa udruženjima i grupacijama poljoprivrednih proizvođača pri Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla.

25062021-poticaji poljoprivreda 25  juniBudući da je urađen rebalans Budžeta Tuzlanskog kantona, čime je došlo do povećanja sredstava za novčanu podršku u poljoprvredi u iznosu od 2,5 miliona KM, što ukupno iznosi 7 miliona KM izdvajanja za ovu oblast, resorno ministarstvo upriličilo je sastanak u cilju dobijanja povratnih informacija i usaglašavanja vrste i visine novčanih podrški.

Na sastanku je postignut načelni dogovor o vrstama i visini novčanih podrški koje će biti predmet programa Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede TK.

Ovom je prilikom naglašeno da će Ministarstvo u vrlo kratkom roku prijedlog programa ponuditi na usvajanje skupštinskoj komisiji, kao i Vladi TK kako bi farmeri što prije došli do novčanih sredstava.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15