Do boljih turističkih rezultata kroz sajamske sadržaje

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja Mirsad Gluhić sa saradnicima je, u prostorijama Ministarstva, upriličio sastanak sa predsjednikom organizacionog odbora Lukavačkog sajma tarizma gospodinom Azizom Čačkovićem.

 

31032017

Na sastanku su prezentirane ideje vezane za programa 15. Međunarodnog sajma turizma koji će se održati u periodu od 11.-13- maja 2017. godine, a koji od ove godine proširuje svoj naziv i sadržaj. Sajam turizma, od ove godine prerasta u Sajam turizma i ekologije, pa će i sam sadržaj sajma biti prilagođen ovom nazivu.
Među izlagačima će se pojaviti domaće i međunarodne kompanije kojima je osnovna djelatnost izrada i realizacija projekata iz oblasti ekološki održivog razvoja, kao i proizvođači opreme iz ove oblasti.

 

Pored izložbenog dijela iz oblasti turizma i ekologije, gastro ponude Kantona i Bosne i Hercegovine, za vrijeme trajanja sajma bit će upriličeno i stručno savjetovanje vezano za očuvanje, zaštitu i iskorištenje jezera Modrac kao jednog od najznačajnijih i privrednih i turističkih                                                                                                                           resursa Tuzlanskog kantona.

 

Ministar Mirsad Gluhić je naglasio opredjeljenje Vlade Tuzlanskog kantona da podupre sve pozitivne iskorake u svim privrednim oblastima. Shodno toj činjenici Vlada Tuzlanskog kantona je Lukavački sajam turizma uvrstila u manifestacije od značaja za Kanton, te u skladu s tom odlukom će se i uključiti u organizaciju i realizaciju ove sajamske manifestacije.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna