Sastanak povodom projekta „Biodiverzitet za lokalni razvoj

Ministar u Vladi Tuzlanskog kantona Mirsad Gluhić i savjetnica Dželmina Huremović sastali su se danas 5.4.2017.g. u Ministarstvu trgovine, turizma i saobraćaja sa predstavnicama Međunarodnog komiteta za razvoj naroda CISP Jasminom Ovčina i Sabinom Isić.


05042017Tema današnjeg susreta je projekat „Biodiverzitet za lokalni razvoj". Inovativni model participativnog upravljanja zaštićenim pejzažom Konjuh.", vrijedan 1.400.000,00 Eura, koji finansira Vlada Italije (Talijanska agencija za saradnju).


Projekat implementira CISP-a sa partnerima JUZP Konjuh Banovići, Regija Marche, Park prirode Sasso Simone i Simoncello, Univerzitet Politecnica delle Marche, Agencija Chlora S.A.S, Agencija CESTAS u saradnji sa Vladom TK, Ministarstvom trgovine, turizma i saobraćaja TK, Ministarstvom prostornog uređenja i zaštite okolice TK, Turističkom zajednicom TK, općinama: Kladanj, Živinice, Banovići te JU Turističko ugostiteljska škola Tuzla.

 

 

 

Gospođa Jasmina Ovčina ukratko je predstavila plan aktivnosti i hodogram u realizaciji projekta za naredni period, koje su u skladu sa opisanim specifičnim ciljevima projekta. Aktivnosti koje slijede u aprilu su posjeta profesora sa Univerziteta iz Ankone institucijama Tuzlanskog kantona relevantnim za implementaciju projekta. Profesori će pružiti svoje stručno znanje i pomoć u izradi Studije biodiverziteta.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna