Prvi kviz znanja iz oblasti sigurnosti u saobraćaju

S ciljem razvijanja svijesti o načinu ponašanja u saobraćaju Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona organizovalo je prvi kviz znanja iz oblasti sigurnosti i saobraćajne kulture za srednjoškolce. 

slikU organizaciji sa Ministarstvom obrazovanja i nauke, Ministarstvom unutrašnjih poslova, Pedagoškim zavodom i profesorima sedam srednjih škola sa područja TK više od 300 učenika imalo je mogućnost da nešto više čuju o sigurnosti u saobraćaju, te posljedicama nepoštovanja saobraćajnih pravila i propisa.
Ministar Edin Buševac ovom je prilikom istaknuo da je cilj edukacija i obrazovanje mladih u poznavanju saobraćajnih propisa i kulture. „Ovo su pretežno završni razredi koji će uskoro biti na cestama kao vozači. Drago mi je da ćemo pored takmičarskog dijela imati i edukativni dio gdje ćemo mladima na zanimljiv i motivirajući način prezentovati saobraćajna pravila, pravila ponašanja u saobraćaju, saobraćajnoj kulturi i posljedicama nepoštovanja saobraćajnih propisa", rekao je ministar Buševac.
U kvizu znanja iz oblasti sigurnosti u saobraćaju i saobraćajne kulture učestvovalo je 11 timova iz 7 srednjih škola sa područja Tuzlanskog kantona koje u svom sastavu imaju stručna usmjerenja iz oblasti saobraćaja (vozači motornih vozila, tehničari drumskog saobraćaja i tehničari bezbjednosti u drumskom saobraćaju).
Svoju životnu priču prisutnima je ispričala Almedina Čamdžić koja je preživjela tešku saobraćajnu nezgodu.

 

 

slik 1
slik5
slik4
slik2

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna