Radni sastanak ministra Jurića sa federalnim ministrom zdravstva

Ministar zdravstva Tuzlanskog kantona Božo Jurić susreo se jučer (3.marta) s federalnim ministrom zdravstva Vjekoslavom Mandićem. Kako je istaknuto tokom sastanka, niz je izazova pred kojima se nalazi zdravstveni sektor, a posebno je to izraženo u proteklom razdoblju koje je uzrokovano virusom COVID-19.

Ministri zdravstva 04 03 2021Ministar Jurić je izrazio zahvalnost za podršku koju federalne institucije pružaju nižim nivoima vlasti i izrazio spremnost da resorno ministarstvo kojim rukovodi bude još jači partner u svim procesima koji se budu događali i realizirali u narednom razdoblju. Posebna pažnja tokom razgovora posvećena je problemu vakcinacije i složenoj situaciji kroz proces COVAX mehanizma putem kojeg su uplaćena novčana sredstva i putem kojeg se očekuje isporuka. O narednim koracima i aktivnostima koje će se poduzimati i drugim temama iz oblasti zdravstva bit će više razgovora na susretu premijera i ministara zdravstva koji je zakazan u Sarajevu.

Tokom jučerašnjih razgovora, tema je bila i finansiranje zdravstvenih ustanova koje je planira no kroz usvojeni Budžet Federacije BiH u iznosu od 60 milijuna KM. U vezi s ovim istaknuto je kako je određene propise na nivou Tuzlanskog kantona potrebno uskladiti s federalnim i tako osigurati nesmetano finansiranje.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna