Sastanak ministra privrede sa predstavnikom Razvojnog Instituta – Institute for Development Impact

Ministar privrede Tuzlanskog kantona gospodin Osman Puškar održao je sastanak dana 15.03.2018. godine sa gospodinom Elmirom Mujkanovićem, predstavnikom Razvojnog Instituta – Institute for Development Impact čije je sjedište u Washington DC, USA.

sastanak 1503Tokom sastanka gospodin Mujkanović je predstavio dvije komponente grupe Razvojnih Instituta Alijansu Franco Bettoli - Razvojni Institut sa registriranim Predstavništvom u Bosni i Hercegovini i Razvojni Institut - Institute for Development Impact sa sjedištem u Washington DC, USA.
Razvojni institut je razvio nove koncepte i modele u području monitoringa, evaluacije, učenja i istraživanja, odnosno praćenja učinka u ekonomiji, socijalnom razvoju i sektoru zaštite okoliša i transformacije pristupa održivom razvoju.
Tokom sastanka je razmatrano iznalaženje mogućnosti za definisanje projektne ideje i zajedničko apliciranje na Poziv za prijedloge projekata Regionalne saradnje -"Zajednički Izazovi - Zajednička Rješenja" od strane EEA i Norveškog Fonda za razvoj. Poziv omogućuje prijedloge iz sljedećih sfera: Inovacija, Istraživanja, Edukacije i Konkuretnosti u smislu socijalne inkluzije, zapošljavanja mladih, smanjenja siromaštva, Zaštite okoliša, energije, klimatskih promjena i smanjenje upotrebe i emisija ugljena, zatim Kulture, civilnog društva, odgovornog vladanja, temeljnih ljudskih prava i sloboda i Pravde i unutrašnjih poslova. Više o pozivu možete pronaći na linku: http://mrp.tk.gov.ba/news/view/588?oid=16

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna