Posjeta Ministarstvu privrede u okviru EU programa za mlade profesionalce na Zapadnom Balkanu

Ministar privrede u Vladi Tuzlanskog kantona Osman Puškar ugostio je danas delegaciju mladih državnih službenika Zapadnog Balkana u okviru projekta „EU program za mlade profesionalce na Zapadnom Balkanu".

posjt mlad dr sluz zab ePosjeta je upriličena u prostorijama Ministarstva privrede, a predstavnici Albanije, Crne gore, Kosova, Makedonije i Srbije, koji su dio programa regionalne razmjene, razgovarali su sa ministrom i njegovim saradnicima o potencijalu privrede Tuzlanskog kantona, evropskim integracijama i regionalnoj saradnji na Zapadnom Balkanu.

Projekat „EU program za mlade profesionalce na Zapadnom Balkanu" (EU Scheme for Young Professionals in the Western Balkans) provodi British Council, a finansira Evropska Unija i usmjeren je na jačanje kapaciteta mladih državnih službenika u oblasti EU integracija. U periodu od 11. do 24. marta 2018. godine organizuje se treći dio obuke, koji se realizira u vidu regionalne razmjene, te po pet mladih državnih službenika iz šest zemalja Zapadnog Balkana učestvuje na regionalnoj razmjeni u jednom od glavnih gradova zemalja učesnica.

S obzirom da dva državna službenika iz organa uprave Tuzlanskog kantona učestvuju u ovom programu, grupa koja je ovih dana na razmjeni u Sarajevu, došla je u posjetu i Tuzlanskom kantonu. Tema na kojoj rade državni službenici u okviru ovog programa jeste Strateško planiranje IPA II i efektivnost implementacije EU projekata.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna