Ministar Puškar svečano pustio u rad osavremenjeni pogon u Pivari Tuzla

Još jedan investicijski ciklus Pivare Tuzla zaokružen je otvaranjem novog, savremenog pogona za boce i limenke, koji je svečano pustio u rad ministar privrede Tuzlanskog kantona Osman Puškar. Kompresorsko postrojenje za PET boce i limenke dodatno će unaprijediti i povećati proizvodnju piva i ostalih proizvoda u Tuzlanskoj pivari, što i je krajnji cilj menadžmenta ove kompanije koja je u proteklom periodu otvorila distributivne centre u Sarajevu i Bihaću.

pivara pustanje u rad mpMinistar privrede Tuzlanskog kantona Osman Puškar kazao je ovom prilikom da je veoma značajno da Tuzlanska pivara čuva radna mjesta.
"Ovo je naš, domaći brend koji moramo još više promovisati. Mi smo i koncesioni dio za Tuzlansku pivaru završili te će vjerovatno njeni prihodi biti još veći i kvalitetniji. Nadamo se da će zaposleni od toga imati najviše koristi, skupa sa svim ostalim građanima TK", rekao je ministar Puškar.
Pivara Tuzla u ovoj poslovnoj godini planira uložiti 4,6 miliona konvertibilnih maraka u proizvodne pogone. U prva dva mjeseca 2018. godine od ukupnog investicijskog ciklusa uloženo je 1,2 miliona maraka u kompresorsko postrojenje za PET boce i limenke koje je danas pušteno u rad te filtraciono postorojenje za finu filtraciju piva i kupovinu novih vozila.
"Ovo postrojenje je neophodno za velike količine zraka koji se koristi za tehnološki proces proizvodnje piva. Nedostatak ovog postrojenja predstavljao je jednu od kritičnih tačaka koje su se nalazile u investicijskim planovima", kazao je direktor Pivare Tuzla Fahrudin Salihović, naglasivši da je s dva nova automobila dodatno upotpunjen vozni park.

Pivara Tuzla zapošljava blizu 220 radnika, a u protekle tri godine kroz investicijske cikluse u ovu kompaniju je uloženo skoro 15 miliona KM.

Foto izvor: klix.ba

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna