Nastavak saradnje i prilika za nove investicije

Ministar privrede Tuzlanskog kantona Osman Puškar potpisao je danas Ugovor o koncesiji za eksploataciju kamena krečnjaka sa privrednim društvom "GEOINŽINJERING" d.o.o. Kladanj. Riječ je o produženju koncesije na ležištu "Hrastić" na području općine Kladanj sa preduzećem koje je ovih dana prešlo u vlasništvo njemačke kompanije Kalkwerke H.Oetelshofen GmbH & Co. KG.

potp ugovor koneMinistar Puškar je izrazio zadovoljstvo što su u kratkom roku završene procedure oko potpisivanja ugovora o koncesiji te na taj način otvoren prostor za strane investitore.
Potpisivanju ugovora prisustvovao je i Moritz Iseke, vlasnik kompanije, koji je izrazio zadovoljstvo sklopljenim poslom te kazao da je ovo veliki iskorak i za njegovu porodičnu firmu koja postoji već 118 godina. „Vrlo sam pozitivno iznenađen podrškom u Bosni i Hercegovini i što smo u najkraćem roku dobili sve dozvole. To je odlično i hrabri nas za dalje investiranje", rekao je ovom prilikom Moritz Iseke.
Kompanija Kalkwerke H.Oetelshofen GmbH & Co. KG bavi se proizvodnjom kamenih agregata, kamenog brašna i kreča i do sada nije bila prisutna na tržištu BiH. Nakon preuzimanja privrednog društva "Geoinženjering" d.o.o. Tuzla planiraju izgradnju fabrike kreča, a cjelokupan proces bi trebao biti finaliziran u periodu od tri godine od zaključivanja dugoročnog ugovora o koncesiji za eksploataciju kamena krečnjaka na navedenom lokalitetu.
U početnoj fazi planirano je investiranje u mašine i uređaje, čime bi se izvršila modernizacija kamenoloma i nastavak proizvodnje agregata svih vrsta, uz zapošljavanje minimalno 15 radnika, a sa podizanjem nivoa proizvodnje i proširenjem asortimana proizvoda broj zaposlenih bi se povećavao. Do kraja 2018. godine bi se vršila optimizacija proizvodnje i investiranje u postrojenja za proizvodnju kamenog brašna.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna