Najvažniji događaj okupljanja industrije i proizvođača: Prva međunarodna sedmica inženjerstva u BiH i Tuzli

Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona kao jedan od partnera prve međunarodne BH Sedmice inžinjerstva učestvovalo je na današnjoj konferenciji za medije.
Sedmica inžinjerstva doprinijet će snažnijoj i kvalitetnijoj zajednici inžinjera i stručnjaka u BiH, boljoj povezanosti sa industrijom iz regije i Evrope, ali i napraviti novi brend pod nazivom "BH ENGINEERING WEEK". Nakon Sarajeva i Banja Luke danas je događaj najavljen u Tuzli.

BHING press 27112018

"Cilj nam je da umrežimo sve zainteresovane oko razvoja. Kada govorimo o razvoju mislimo na sve što se događa u industriji 4.0, robotici, pametnim gradovima i start up-ovima." rekao je Zlatko Berbić, direktor projekta BH Engineering Week.
Tuzla će od 28. do 30 novembra biti mjesto umrežavanja privrede, stručne i akademske zajednice, predstavljanjem uspješnih i edukacijom novih stručnjaka na Prvoj međunarodnoj sedmici inženjerstva BIH. BH sedmica inženjerstva obuhvatit će predavanja eminentnih svjetskih i domaćih stručnjaka, panel diskusije, sajam inžinjerskih rješenja, studije slučaja "Made in BiH", radionice, sesije te ostale sadržaje.
"Ovom sedmicom povezujemo organizacije i predstavljamo inženjerstvo kao vrlo bitnu stvar u jačanju privrede u BiH, tu je plasiranje novih proizvoda i novih usluga na strano tržište a najvažnije približavanje profesionalnosti same struke sa Europskom unijom." istakao je Edhem Čustović, predsjednik organizacionog odbora BH Engineering Week-a.
Bosnu i Hercegovinu kao pogodno tlo za razvoj pametnih telekomunikacija smatra i jedan od istaknutih govorika na sedmici BH inženjerstva Tibor Cara koji se okupljenim medijima obratio na današnjoj press konferenciji. Cara je CAO kompanije GeoWan koja je Australiji javni pružatelj telekomunikacijskih usluga, a radi na razvoju pametnih gradova i cjelokupne IT industrije od koje svaki građanin i građanka Australije može imati koristi.
"Ministarstvo privrede prepoznalo je kvalitet i značaj jednog ovakvog događaja, te je bila izuzetna čast i zadovoljstvo što nam je ponuđena ovakva jedna saradnja, a izuzetno smo sretni što su Tuzla i Tuzlanski kanton prepoznati kao centar jednog ovakvog događaja." istakla je Erna Kusturica, pomoćnica ministra za razvoj u Ministarstvu privrede Tuzlanskog kantona.

Realizacija I SIBH/BHEW na partnerskom nivou provodi se u programskom, izlagačkom i promotivnom segmentu i obuhvata intenzivnu suradnju svih nivoa vlasti države BiH (Vijeće ministara BiH, entiteti, kantoni, gradovi), privrednih komora, Udruženja poslodavaca, svih udruženja inženjerskih struka, stručne i akademske zajednice, medija, uz izvršnu produkciju Agencije Colosseum (www.madeinbih.org), Udruženja mašinskih inženjera u BiH, IEEE BiH, BH Futures Foundation i NGO Radio Kameleon.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna