Najava: Edukacija o trogodišnjem i godišnjem planiranju rada u Tuzlanskom kantonu

Ministarstvo privrede u saradnji sa Projektom integriranog lokalnog razvoja ILDP, zajedničkim projektom Vlade Švicarske i UNDP-a, organizuje edukaciju u svrhu predstavljanja procesa trogodišnjeg i godišnjeg planiranja za kantonalne organe uprave u Tuzlanskom kantonu.


Zakonom o razvojnom planiranju i upravljanju razvojem u Federaciji BiH (Sl. novine FBiH, broj: 32/17) i pratećim podzakonski aktima, obezbijeđen je usklađen pristup koji podrazumijeva harmonizirano, ujednačeno i kontinuirano djelovanje svih nivoa vlasti u Federaciji BiH u procesu operacionalizacije strateških ciljeva iz strateških dokumenata i nadležnosti organa uprave. Ključnu novinu takvog pristupa predstavlja proces trogodišnjeg i godišnjeg planiranja, koji je na Tuzlanskom kantonu formalno iniciran usvajanjem Smjernica za trogodišnje planiranje rada Tuzlanskog kantona za period 2022.-2024. godine.

S tim u vezi, Ministarstvo privrede organizuje edukaciju koja će biti održana u ponedjeljak 12. jula 2021. godine, u terminu od 11:00 do 13:00 sati, u Plavoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli. Tom prilikom će predstavnici Ministarstva privrede sa predstavnicima ILDP-a prezentirati proces i osnovne elemente trogodišnjeg i godišnjeg planiranja rada u Tuzlanskom kantonu.

S obzirom da će koordiniraujuću ulogu u ovom procesu imati sekretari, te pomoćnici ministara na nivou odjeljenja, preporučeno je da budu prioritetni učesnici ove edukacije. Također, na edukaciji je planirano prisustvo premijera i ministara u Vladi Tuzlanskog kantona te predstavnika Projekta integriranog lokalnog razvoja ILDP.

Svi zainteresirani svoje potvrde o učešću sa kontakt e-mail adresama mogu dostaviti najkasnije do petka, 09. jula 2021. godine do 12 sati, na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili na brojeve telefona: 035 369 353 ili 369 435.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15