purpose-built to be mounted on cars and planes dashboards. Doxa SUBs also feature the companys patented no-decompression dive table bezel. Given the 44mm bulk of the Mission 31 SUB, rolex fake imitation rolex replica Audemars Piguet watches making this the fifth difference between the two watches. The chronographs on the watch are also reversed and it seems that they have completely different markings in some parts. wigs Replique Montre Rolex Replica The seventh difference is given by the hour markings that are designed as double lines on the original watch but are only shown as a single line for each hour on the replica watch. On the top of the watch.

Web stranica Vlade TK - Ministarstvo privrede partner na uspostavi Digitalnog inovacijskog HUB-a u Tuzlanskom kantonu

Ministarstvo privrede partner na uspostavi Digitalnog inovacijskog HUB-a u Tuzlanskom kantonu

U okviru projekta EU4DigitalSME, koji je usmjeren na stvaranje omogućavajućeg okruženja za MSP-ove za uspješno provođenje digitalizacije i inovacijskih transformacija, pokrenute su aktivnosti vezane za rješavanje potreba za digitalnom transformacijom MSP-ova, koje uključuju aktere na makro razini za poboljšanje ukupnih okvirnih uvjeta za promociju inovacija i digitalizaciju MSP-ova.

DKR-MPTK-GIZJedna od takvih aktivnosti, koja je u proteklom periodu realizirana, jeste i Javni poziv za dostavljanje idejnih prijedloga o temi "Digitalni inovacioni HUB-ovi u BiH"u okviru projekta EU4DigitalSME, čija je provedba počela u septembru prošle godine, a sprovodi ga Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH sa projektnim partnerima. Kroz projekt će se podržati stvaranje poslovnog okruženja za tehnološku transformaciju malih i srednjih poduzeća kako bi se ublažili posljedice COVID-19 na ekonomiju u BiH, kroz bolji pristup inovativnim tehnologijama, vještinama i uslugama u svim lancima vrijednosti.

Cilj konkretno ove aktivnosti se ogleda u pružanju podrške u formiranju digitalnih inovativnih HUB-ova u BiH, za šta je predviđena financijska i tehnička podrška. HUB-ovi (Čvorišta) za digitalne inovacije (eng. Digital Innovation HUB –DIH) su predviđeni da budu tačka u kojoj kompanije mogu dobiti pomoć za prevazilaženje izazova digitalizacije i na taj način postanu konkurentnije.

Jedan od četiri podržana projekta je i projekat koji je kandidovao DKR konzorcij, a koji čine Industrial Automation doo Tuzla, Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona i Strascheg Center for Entrepreneurship gGmbH (SCE) iz München-a (Njemačka). Projekat obuhvata aktivnosti na uspostavi Centra za digitalne inovacije u Tuzli, kao industrijskog centra koji ima za cilj pružanje podrške za rješenja za digitalizaciju, automatizaciju i inovacije za mala i srednja preduzeća u Bosni i Hercegovini.

Prvi mentorski sastanak u okviru ovog projekta održan je 12. i 13. jula 2022. godine u Tuzli. Tom prilikom su sa mentorom za uspostavu ovog HUB-a, prof. dr Kostom Jovanović, vanrednim profesorom Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, razmijenjena iskustva i postavljeni temelji buduće saradnje u okviru ovog projekta. Sastanku su, pored prof. Jovanovića, prisustvovali predstavnici konzorcija, dr.sc. Edin Cerjaković, vanredni profesor Mašinskog fakulteta u Tuzli, predstavnice Industrial Automation d.o.o. Tuzla Zlatka Grgić i Sabina Lipovac te Erna Kusturica, pomoćnik ministra privrede u Vladi Tuzlanskog kantona.

Projekat uspostave Digitalnog inovacijskog HUB-a u Tuzli ima za cilj da pruži pristup tehničkoj ekspertizi i omogući malim i srednjim preduzećima da "testiraju prije investiranja", kako bi unaprijedili svoju konkurentnost i poslovanje kroz unapređenje poslovnih procesa, proizvoda ili usluga kroz upotrebu digitalnih tehnologija. Predviđeno je da HUB također pruža inovativne usluge kao što je savjetovanje, trening i razvoj vještina koje su neophodne za uspješnu digitalnu transformaciju.

Ova inicijativa dolazi u nizu mnogih aktivnosti na digitalizaciji ekonomskih procesa i približavanju BiH EU standardima uspješnog poslovanja i kompetencija te je kao takva od izuzetnog značaja za razvoj inovativnih tehnologija, vještina i usluga za opstanak lokalnih ekonomija u globalnoj ekonomiji budućnosti.

 

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15