Održana press konferencija povodom manifestacije Izbora sportiste Tuzlanskog kantona za 2017. godinu

Ministar za kulturu, sport i mlade u Vladi Tuzlanskog kantona Srđan Mićanović je, u srijedu 14.02.2018. godine, prisustvovao press konferenciji povodom najave Izbora sportiste Tuzlanskog kantona za 2017. godinu.

press sport god 2018

Naime, Sportski savez Tuzlanskog kantona pod pokroviteljstvom Vlade Tuzlanskog kantona i podršku Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona u četvrtak 15.02.2018. godine organizuje 24. Izbor najboljih sportista Tuzlanskog kantona.

U uvodnom obraćanju, ministar Mićanović je ukazao na značaj održavanja ove tradicionalne manifestacije te prezentirao ključne aktivnosti novoformiranog Ministarstva usmjerene ka razvoju sporta u 2018. godini, a koje se prije svega odnose na donošenje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu te izradu Strategije razvoja sporta Tuzlanskog kantona.

Na press konferenciji je istaknuto i da je Sportski savez Tuzlanskog kantona, cijeneći sugestije brojnih sportskih radnika, a želeći pružiti priliku da se vrednuju i rezultati sportista koji nastupaju kolektivno, ove godine među nagrađene uveo dvije ravnopravne grupe iz pojedinačnih i ekipnih sportova. Na taj način jednaku priliku za osvajanje priznanja su dobili sportistkinje i sportisti koji se bave kolektivnim sportovima, čiji takmičari nemaju priliku često učestvovati na internacionalnim prvenstvima ali koji imaju kvalitet da budu proglašeni najboljim.

U sklopu manifestacije tradicionalno će iz štampe izaći i deseti broj sportskog magazina „Trijumf" koji će se u manjem tiražu distriburati posjetiteljima „Izbora sportiste Tuzlanskog kantona", a u elektronskom obliku će se od 16. februara 2018. godine moći preuzeti na web stranici www.sportskisaveztk.ba.

Izbor sportiste Tuzlanskog kantona za 2017. godinu održati će se 15.02.2018. godine u Bosanskom kulturnom centru Tuzlanskog kantona sa početkom u 19.30 h uz direktan prijenos na Radioteleviziji Tuzlanskog kantona.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna

Vi ste ovdje: Početna MINISTARSTVA Ministarstvo za kulturu, sport i mlade 2018 Održana press konferencija povodom manifestacije Izbora sportiste Tuzlanskog kantona za 2017. godinu