Poziv za dostavljanje prijedloga za manifestacije kulture od interesa za Tuzlanski kanton za 2018. godinu

Ministarstvo za kulturu, sport i mlade poziva neprofitne organizacije, privatna preduzeća i poduzetnike, kao i niže nivoe vlasti da dostave prijedloge za manifestacije kulture od interesa za Kanton za 2018. godinu.

Za navedene namjene planirana su sredstva u ukupnom iznosu od 100.000,00 KM, a raspodjela sredstava za sufinansiranje projekata manifestacija kulture od interesa za Kanton, će se vršiti u skladu sa Odlukom o utvrđivanju kriterija, uslova i postupka za raspodjelu sredstava sa potrošačke jedinice 32010003 - Manifestacije kulture od interesa za Kanton za 2018. godinu.

Navedenim sredstvima će se vršiti sufinansiranje pojedinačnh projekata pravnih lica koja organizuju tradicionalne i druge značajne pozorišne, književne, muzičko-scenske, muzičke, plesne, muzejske, likovne, galerijske i arhivske manifestacije, tribine, simpozije i programe, ukoliko projekti koji se kandiduju ispunjavaju jedan ili više od sljedećih uslova:
1. afirmišu kulturu, kulturno stvaralaštvo i kulturno-historijsko naslijeđe Tuzlanskog kantona i doprinose njegovom očuvanju,
2. uključuju programe međunarodne saradnje,
3. znače obilježavanje godišnjica rada ustanova kulture i obrazovanja,
4. nisu prethodno sufinansirani iz Budžeta Tuzlanskog Kantona u 2018. godini.


Finansijski se neće podržati projekti:
1. koji su zasnovani isključivo na ostvarivanju vjerskih ciljeva,
2. koji su bazirani na promociji aktivnosti političkih stranaka,
3. podnosilaca zahtjeva sa sjedištem izvan Tuzlanskog kantona,
4. kojima se podrazumijeva finansiranje plaća (bruto i neto lični dohodak) i osnovne djelatnosti,
5. koji su predviđeni za sufinansiranje sa drugih budžetskih pozicija,
6. kojima se podrazumijeva finansiranje adaptacije, rekonstrukcije, investiciono ulaganje u obnovu objekata, kupovina opreme i slično,
7. ustanova kulture, čiji je osnivač Skupština Tuzlanskog kantona,
8. predlagača koji nisu dostavili izvještaj, sa kompletnom dokumentacijom, kojom se dokazuje da su sredstva, dobijena u prethodnoj godini, od Vlade Tuzlanskog Kantona ili Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, namjenski utrošena.


Podnosilac zahtjeva može predložiti jedan projekat za manifestacije kulture od interesa za Kanton, za koju se može dodijeliti maksimalno 4.000,00 KM.


Prijavni obrazac sa popisom propratne dokumentacije možete preuzeti ovdje. Popunjeni obrazac sa propratnom dokumentacijom se predaje putem pošte ili na pisarnicu Zajedničkih službi kantonalnih organa na adresu Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Rudarska 65, 75 000 Tuzla. Dodatne informacije možete dobiti putem telefona 035/369-409 ili e-mail-a Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna

Vi ste ovdje: Početna MINISTARSTVA Ministarstvo za kulturu, sport i mlade 2018 Poziv za dostavljanje prijedloga za manifestacije kulture od interesa za Tuzlanski kanton za 2018. godinu