Stipendije OSCE-a za Evropsku akademiju inovacija

Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona obavještava mlade stručnjake, studente, nedavno diplomirane studente sa područja Tuzlanskog kantona da je Organizacija za sigurnost i saradnju u Evropi (OSCE) objavila poziv za kandidate za 18 potpuno plaćenih stipendija na Evropskoj akademiji inovacija (EIA), jednom od vodećih svjetskih programa ljetnog poduzetništva za mlade stručnjake, studente, nedavne diplomce i mlade početnike.

Odabrani finalisti sa područja Zapadnog Balkana imat će priliku da, od 8. do 27. jula u Torinu, budu dio multikulturalnog ekosistema zajedno sa profesionalcima i mentorima iz vodećih svjetskih institucija, uključujući poslovne lidere iz Amerike, Evrope i Azije, koji će pomoći talentovanim učesnicima da se istaknu i naprave razliku u društvu.
Kandidati sa područja Zapadnog Balkana mogu poslati svoju aplikaciju za Evropsku akademiju inovacija, u periodu od 3. maja do 4. juna 2018. godine (24:00 CET) putem ovog linka https://www.inacademy.eu/education/osce-scholarships, naznačujući naslov stipendije "OSCE stipendijski program". Polovina stipendija je rezervisana za žene kandidate.

Stipendija uključuje 15-odnevni program, mentorstvo, predavanja, metodologiju, događaje, 6 ECTS bodova, put i smještaj.
Ova pilot inicijativa je sastavni dio angažmana Kancelarije koordinatora OSCE-a za ekonomske i ekološke aktivnosti (OCEEA) u oblasti razvoja ljudskog kapitala, u skladu sa prioritetima italijanskog predsjedavanja OSCE-om 2018. godine.
Više informacija moguće je dobiti na web stranici EIA ili u lokalnoj kancelariji RYCO-a (za učesnike iz BiH RYCO ured u Sarajevu Skenderpašina 1, Networks, Sarajevo, BiH).

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna

Vi ste ovdje: Početna MINISTARSTVA Ministarstvo za kulturu, sport i mlade 2018 Stipendije OSCE-a za Evropsku akademiju inovacija