Odgovori na pitanja

Želimo da zajednički poboljšamo rad Ministarstva pravosuđa i uprave, a od značaja su za život i rad svih stanovnika Tuzlanskog kantona. Sa zadovoljstvom primamo sva Vaša pitanja i trudimo se na njih pravodobno odgovoriti.

 

 

Rješenje o registraciji Udruženja ne starije od tri mjeseca

Vaše ime i prezime: Emir Jukan

Vaše pitanje: Poštovanje,

Za dozvolu korištenja jedinstvenog broja od regulatorne agencije za komunikacije (RAK) potrebno je između ostalog i "Rješenje o registraciji Udruženja ne starije od tri mjeseca". Na koji način kao Udruženje građana registrovano u Ministarstvu pravde TK možemo dobiti dokaz da smo registrovali Udruženje kako bismo ušli u proceduru za dodjelu jedinstvenog broja. Postoji li neki obrazac za tu svrhu, i da li je potrebno plaćanje takse?

Unaprijed hvala...

Opširnije...

Da li mogu polagati stručni upravni ispit za namještenika sa srednjom školom, iako sam pripravnički staž obavio sa VSS?

Vaše ime i prezime: Ermin Mujkanović
Vaše pitanje: Postovani, imam 2 pitanja, p1.Da li mogu polagati strucni upravni ispit za namjestenika sa srednjom skolom, iako sam pripravnici staz obavio sa VSS.
P2. Gdje mogu pribaviti zahtjev za polaganje strucnog upravnog ispita. LP

Opširnije...

Završio sam Pravni fakultet i povratnik sam u RS. Da li bih mogao preko Ministarstva pravosuđa TK potpisati ugovor da volonterski radim?

Vaše ime i prezime: Ramo Fejzić

Vaše pitanje: Postovani, postavio bih Vam dva pitanja:
1. Zavrsio sam Pravni fakultet u Sarajevu u oktobru 2016. godine i povratnik sam u RS sa stalnim prebivalistem u Zvorniku, nisam jos odradio pripravnicki, pa me interesuje da li bih mogao preko Ministarstva pravosudja TK potpisati ugovor da volonterski radim u nekoj od opcina TK?
2. Ako moze postoji li mogucnost da se ne odjavljujem iz Zvornika?
Unaprijed Vam se zahvaljujem.

Opširnije...

Kada će biti raspisan konkurs za imenovanje notara za područje općine Gradačac?

Vaše ime i prezime: Amila Muratagić

Vaše pitanje: Molim vas da me obavijestite kada će biti raspisan konkurs za imenovanje notara za područje općine Gradačac,obzirom da je jedan od dva notara u Gradaćcu otišao u penziju. Napominjem da sam od Notarske komore FBiH obaviještena da su inicirali kod vas raspisivanje konkursa, ali da isti do sada nije raspisan.

Opširnije...

Molim Vas da mi date tačan link sa kojeg mogu preuzeti potrebne obrasce za registraciju udruženja građana. Tvrdite da isti postoje na Vašem sajtu, međutim nigdje ih nisam mogao naći, vjerovatno su postavljeni na nekom slijepom mjestu pa se ne vide tako l

Vaše ime i prezime: Sulejman Babić
Vaše pitanje: Molim Vas da mi date tačan link sa kojeg mogu preuzeti potrebne obrasce za registraciju udruženja građana. Tvrdite da isti postoje na Vašem sajtu, međutim nigdje ih nisam mogao naći, vjerovatno su postavljeni na nekom slijepom mjestu pa se ne vide tako lako. Nadam se da će te mih poslati. Unprijed Vam se iskreno zahvaljujem i srdačno Vas pozdravljam

Opširnije...

Poštovani, 01.06.2015 godine moj otac je otisao da produzi registraciju za moje vozilo, obavio je tehnički pregled, uzeo osiguranje i uplatio sve obaveze vezano za registraciju(putarina, BIHAMk, ekologija, vodoprivreda, stiker..)

Vaše ime i prezime: Jašić Vahid
Vaše pitanje: Poštovani, 01.06.2015 godine moj otac je otisao da produzi registraciju za moje vozilo, obavio je tehnički pregled, uzeo osiguranje i uplatio sve obaveze vezano za registraciju(putarina, BIHAMk, ekologija, vodoprivreda, stiker..) ali nije znao da te dokumente treba predati u MUp da se registracija produzi, niti sam je provjerio datum na saobraćajnoj, to je moja greška koju sam tek sad primjetio. Pošto nisam iskoristio te uplatnice i posjedujem originale, mogu li njima sad registrovati vozilo.

Opširnije...

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15

en-inv