Vaš oglas, od 12.07 2016, o ponovnom otvaranju programa "Prilika za sve" putem Federalnog Zavoda za zapošljavanje, se pokazao kao netačan. Ili dijelimično tačan, obzirom da iz nepoznatih razloga, poduzetnici sa područja TK nemogu aplicirati na ovaj progra

Vaše ime i prezime: Ed Nukic
Vaše pitanje: Vaš oglas, od 12.07 2016, o ponovnom otvaranju programa "Prilika za sve" putem Federalnog Zavoda za zapošljavanje, se pokazao kao netačan. Ili dijelimično tačan, obzirom da iz nepoznatih razloga, poduzetnici sa područja TK nemogu aplicirati na ovaj program jer link na Web stranici kantonalnog Zavoda ne radi uopšte, dok putem Web aplikacije Federalnog zavoda nije moguće izabrati Općinu (zaključana opcija), te samim time nije moguće izvršiti prijavu na Program, bez obzira na to što je program "aktivan" i za TK. Molim Vas ne proglašavajte se nenadležnim već mi odgovorite o čemu se radi ovdje, jer ovo nije prvi put da su na sceni igrarije sa fondovima za poticajno zapošljavanje.

 

 

Odgovor:

Postovani,

U vezi sa Vasim pitanjem, obratili smo se Sluzbi za zaposljavanje koja i realizira sve ove aktivnosti i od njih smo dobili dogovor da link ne radi jer je juče već zaprimljeno dovoljno zahtjeva. Moguće je da će jedan poslodavac iz TK koji je tražio zapošljavanje 100 radnika odustati od prijave, pa u tom slučaju Link može ponovo (kratko vrijeme) biti aktivan.

Za sve dalje inforamcije, kako bi ste sto prije dobili adekvatnu i pravovremenu informaciju mozete se obratiti direktno gospodji Raziji Majstorovic u Sluzbi za zaposljevanje TK.

 

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15