Predstavljanje solarne laboratorije u JU Gimnaziji Živinice

U okviru projekta „Inovativnim umom do pametnih škola" Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020., u srijedu 17. aprila 2019. godine bit će održan Solarni festival sa početkom u 12.00 h u JU Gimnaziji Živinice (Prva ulica 58, Živinice). Izjave za medije su, prema agendi, predviđene za 11:45 h.
Projekat sufinansira i implementira Vlada Tuzlanskog kantona u saradnji sa Centrom za razvoj i podršku (CRP) iz Tuzle, Brodsko-posavskom županijom, Udrugom Zelena akcija iz Zagreba i Brodskim ekološkim društvom - BED iz Slavonskog Broda.
U periodu od 1. do 3.aprila 2019. godine, trideset učenika Gimnazije Živinice, uz pomoć mentora iz Centra za razvoj i podršku iz Tuzle i Zelene Akcije iz Zagreba, učestvovalo je u opremanju solarne laboratorije u svojoj školi. Učenici su izradili 7 eksponata koji kao izvor energije koriste sunčevu energiju. Ova laboratorija je dio nagrade koju je Gimnazija Živinice osvojila kao pobjednica takmičenja škola u štednji energije promjenom ponašanja pod motom „Navike promijeni – školu opremi".
Drugi dio nagrade koju je škola dobila je fotonaponski solarni sistem koji će proizvedenom električnom energijom napajati kabinet informatike. Na solarnom festivalu predstavit će se eksponati iz solarne laboratorije i svečano će bit pušten u pogon fotonaponski sistem. Pored nagrade koju je Gimnazija Živinice osvojila kao jedna od pobjednica takmičenja „Navike promijeni – školu opremi", na ovom festivalu biće predstavljene i inovacije učesnika kampa mladih inovatora iz projekta PAMETNE ŠKOLE. Opremanje solarne laboratorije, kamp mladih inovatora i takmičenje škola u štednji energije realizirani su u okviru implementacije 3,2 miliona KM vrijednog prekograničnog projekta.
Molimo da medijski pratite događaj i o tome izvijestite javnost.

Dnevni red Solarnog festivala koji ce se održati u JU Gimnaziji Živinice 17.04.2019. godine.

Press povodom 55. redovne sjednice Vlade Tuzlanskog kantona

Obavještavamo vas da će u ponedjeljak, 15.04.2019. godine u povodu održavanja 55. redovne sjednice Vlade Tuzlanskog kantona u ovom sazivu biti održana konferencija za medije.

Konferencija će biti održana u PRESS sali Vlade Tuzlanskog kantona (ul. Rudarska 65 u Tuzli) sa početkom u 15:30 sati.

U prilogu vam dostavljamo i Saziv za sjednicu sa prijedlogom Dnevnog reda.

Kamermani i fotografi će u prvih 5 minuta sjednice imati priliku za snimanje.

Za sve dodatne informacije, te ukoliko imate potrebu da se na konferenciji obrati predstavnik određenog ministarstva molimo vas da kontaktirate Odjeljenje za informisanje Vlade Tuzlanskog kantona.

Pripreme za Grapos expo 2019 u Gračanici

Ministar privrede Tuzlanskog kantona Osman Puškar će sa predsjednicima Kantonalne privredne komore, Obrtničke komore TK, Udruženja poslodavaca općine Gračanica posjetiti Općinu Gračanica povodom organizacionih priprema za održavanje 10. međunarodnog sajma poduzetništva i obrta Grapos expo 2019 u Gračanici.
Radno-konsultativni sastanak bit će održan u petak, 12. aprila 2019. godine u Općini Gračanica, sa početkom u 11 sati.
Sastanku će prisustvovati predsjedavajući Općinskog vijeća i šef Službe za poduzetništvo Općine Gračanica. Također je planirana posjeta sajmištu kako bi se provjerilo trenutno stanje oko priprema za održavanje Sajma.

Molimo da medijski pratite događaj i o tome izvijestite javnost.

Sastanak ministra Gluhića sa predstavnicom indonežanske trgovinske komore

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona Mirsad Gluhić sastat će se u četvrtak, 11. aprila 2019. godine, u 8:45h u prostorijama Ministarstva sa potpredsjednicom stalnog odbora za regionalne investicije u Indonežanskoj komori za trgovinu i turizam i izvršnim direktoricom PT. Trust Consulting Group, Yunni Indrani Widjaja, koja će kao specijalna govornica gostovati na Festivalu savremene žene 2019.

Molimo da medijski propratite događaj i o tome izvijestite javnost.

Press povodom 54. redovne sjednice Vlade Tuzlanskog kantona

Obavještavamo vas da će u petak, 05.04.2019. godine u povodu održavanja 54. redovne sjednice Vlade Tuzlanskog kantona u ovom sazivu biti održana konferencija za medije.

Konferencija će biti održana u PRESS sali Vlade Tuzlanskog kantona (ul. Rudarska 65 u Tuzli) sa početkom u 11:00 sati.

U prilogu vam dostavljamo i Saziv za sjednicu sa prijedlogom Dnevnog reda.

Kamermani i fotografi će u prvih 5 minuta sjednice imati priliku za snimanje.

Za sve dodatne informacije, te ukoliko imate potrebu da se na konferenciji obrati predstavnik određenog ministarstva molimo vas da kontaktirate Odjeljenje za informisanje Vlade Tuzlanskog kantona.

Dogovor o promociji poduzetništva u školama TK

Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona povodom akcije kojom promovira poduzetništvo i obrtništvo, odnosno posjete učenika osnovnih i srednjih škola preduzećima sa Tuzlanskog kantona u periodu od 3. do 26.aprila 2019. godine, organizuje sastanak sa direktorima ovih obrazovnih institucija.

Sastanak će biti održan u petak, 5. sprila 2019. godine u 10:30 sati u prostorijama Ministarstva privrede u vezi dogovora za realizaciju planiranih aktivnosti iz Programa promocije poduzetništva i obrtništva u obrazovnim institucijama. Izjave za medije su planirane u 10:15 h.

Također, nakon ovog, bit će održan i sastanak u 12 sati sa dekanima Elektrotehničkog i Mašinskog fakulteta iz Tuzle kao i predstavnikom Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona istim povodom.

Pozivamo vas da se medijski pratite događaje i o tome izvijestite javnost.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna