Press povodom 77. redovne sjednice Vlade TK

Obavještavamo vas da će u utorak 23.05.2017. godine u povodu održavanja 77. redovne sjednice Vlade Tuzlanskog kantona u ovom sazivu biti održana konferencija za medije.

Konferencija će biti održana u PRESS sali Vlade Tuzlanskog kantona (ul. Rudarska 65 u Tuzli) sa početkom u 12 sati.

U prilogu vam dostavljamo i Saziv za sjednicu sa prijedlogom Dnevnog reda.

Kamermani i fotografi će u prvih 5 minuta sjednice imati priliku za snimanje.

Za sve dodatne informacije, te ukoliko imate potrebu da se na konferenciji obrati predstavnik određenog ministarstva molimo vas da kontaktirate Odjeljenje za informisanje Vlade Tuzlanskog kantona.

Radionica na temu upravljanja Zaštićenim pejzažom Konjuh

Obavještavamo vas da će sutra (utorak, 23.05.2017.godine) u Banovićima, na Zlači, u hotelu Zlača, održati radionica na temu upravljanja Zaštićenim pejzažom Konjuh.
Sastanku Će prisustvovati predstavnici Vlade TK, općina Banovici, Kladanj i Živinice, te predstavnici civilnog društva.
Radionica će biti upriličena u 11:00 sati, a radi se o nastavku realizacije projekta „Biodiverzitet za lokalni razvoj. Inovativni participativni model upravljanja zaštićenim pejzažom Konjuh u Bosni i Hercegovini / BioSvi".

Pozivamo vas da pratite ovaj događaj i o tome izvijestite javnost.

Press povodom 76. redovne sjednice Vlade TK

Obavještavamo vas da će u ponedjeljak 15.05.2017. godine u povodu održavanja 76. redovne sjednice Vlade Tuzlanskog kantona u ovom sazivu biti održana konferencija za medije.

Konferencija će biti održana u PRESS sali Vlade Tuzlanskog kantona (ul. Rudarska 65 u Tuzli) sa početkom u 13 sati.

U prilogu vam dostavljamo i Saziv za sjednicu sa prijedlogom Dnevnog reda.

Kamermani i fotografi će u prvih 5 minuta sjednice imati priliku za snimanje.

Za sve dodatne informacije, te ukoliko imate potrebu da se na konferenciji obrati predstavnik određenog ministarstva molimo vas da kontaktirate Odjeljenje za informisanje Vlade Tuzlanskog kantona.

Javna rasprava o prijedlogu plana upisa učenika u srednje škole Tuzlanskog kantona

Obavještavamo vas da će se u petak, 12.5.2017. godine u 9.30 sati u prostorijama JU Mješovita srednja škola u Tuzli, održati Javna rasprava o prijedlogu plana upisa učenika u srednje škole Tuzlanskog kantona za školsku 2017./2018. godinu.

Pozivamo vas da u skladu sa vašim obavezama medijski propratite ovaj događaj

Eksterna matura - polaganje

Obavještavamo vas da će u srijedu 10.5.2017. godine u 10 sati u prostorijama JU Osnovne škole „Novi Grad" u Tuzli, ministar mr.sc. Zlatan Muratović prisustvovati polaganju eksterne mature i poželjeti učenicima završnih razreda osnovnih škola sreću u radu, kao i uspješan završetak mature.

Pozivamo vas da u skladu sa vašim obavezama medijski propratite ovaj događaj.

Potpisivanje protokola o saradnji sa SOS Dječija sela BiH

U prostorijama Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona će 9.5.2017. godine u 14.00 h biti upriličeno potpisivanje protokola o saradnji sa SOS Dječija sela BiH (Kozaračka 11, u prostoru Doma za djecu bez roditeljskog staranja).

Povod potpisivanja Protokola je početak realizacije projekta Organizacije SOS Dječija sela BiH, Program za mlade – YES Centar Tuzla koji se realizira u saradnji sa Ministarstvom za rad, socijalnu politiku i povratak TK i Gradom Tuzla. Projekat YES Centar usmjeren je jačanju poslovnih sposobnosti, kompetencija i stepena zapošljivosti marginaliziranih mladih osoba, prvenstveno mladih bez roditeljskog staranja te mladih koji su pod rizikom od gubitka roditeljskog staranja.

Protokol će obuhvatiti i nastavak dugogodišnje saradnje vezano za smještaj djece u porodični model zaštite SOS Dječijih Sela BiH, prevenciju izdvajanja djece iz porodica i promociju prava djece.

Molimo da medijski propratite događaj.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

 PREUZIMANJE

VzITK20145
GfITC2014