Posjeta NATO terenskoj vježbi "BOSNA I HERCEGOVINA 2017"

Obavještavamo vas da će premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić, u društvu izvršnog direktora NATO terenske vježbe za upravljanje posljedicama kriznih situacija pod nazivom „BOSNA I HERCEGOVINA 2017." Samira Huseinbašića, njegovog zamjenika Zdenka Tadića i gradonačelnika Grada Tuzle Jasmina Imamovića, posjetiti sutra (četvrtak, 21. septembar) prostor Kampusa Univerziteta u Tuzli - Bazu operacija predstojeće Vježbe.

Cilj posjete je provjera stepena izvršenih radova i priprema za otvorenje Vježbe koje je planirano za ponedjeljak 25. septembar 2017.godine.

Obilazak Baze/Kampusa je planiran za 13:00 sati.

Pozivamo vas da pratite ovaj događaj i o tome izvijestite javnost.

Obavještenje za kandidate koji su se prijavili za polaganje posebnog ispita za taksi vozača da će se polaganje održati dana 13.09.2017. godine

Obavještavamo kandidate koji su se prijavili za polaganje posebnog ispita za taksi vozača da će se polaganje održati dana 13.09.2017. godine (srijeda) u 13,00 sati u prostorijama Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja (ul. Mije Keroševića br. 20 - zgrada „Grafičar-RTV TK").

Prijavljeni kandidati su dužni prisustvovati lično, a u slučaju spriječenosti dolaska na polaganje ispita, dužni su o tome obavijestiti ovo Ministarstvo.

POSJETA PREMIJERA I MINISTARA OBRAZOVANJA, NAUKE, KULTURE I SPORTA I FINANSIJA TUZLANSKOG KANTONA OSNOVNIM I SREDNJIM ŠKOLAMA GRADA TUZLE I OPĆINE SREBRENIK

Poštovani,

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i ministri obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zlatan Muratović i finansija Jakub Suljkanović posjetit će dvije osnovne i dvije srednje škole u Tuzli i Srebreniku.
Posjete su planirane za ponedjeljak 4.9.2017. godine, prvi nastavni dan školske 2017./2018. godine, po rasporedu:

  • 7.30 do 8.00 - JU Prva osnovna škola Srebrenik 
  • 8.00 do 8.30 - JU Mješovita srednja škola Srebrenik
  • 9.30 do 10.00 - JU Osnovna škola "Husino" Tuzla
  • 10.10 do 10.40 - JU Mješovita srednja građevinsko-geodetska škola Tuzla

Pozivamo vas da u skladu sa vašim obavezama medijski propratite ovaj događaj.

Srdačan pozdrav,

Ministarstvo obrazovanja, nauke,
kulture i sporta TK

Potpisivanje Ugovora o uslugama kreditnih sredstava

Obavještavamo Vas da će sutra (četvrtak, 31.08.2017.godine) biti upriličeno potpisivanje Ugovora o pružanju usluga plasmana kreditnih sredstava uz subvencioniranje dijela kamatne stope privrednim subjektima sa područja Tuzlanskog kantona.

Ugovor, kojim će se privrednim subjektima sa područja Tuzlanskog kantona staviti na raspolaganje kreditna linija u vrijednosti od 25 miliona KM, u Uredu premijera Tuzlanskog kantona potpisat će ministar industrije, energetike i rudarstva Srđan Mićanović i direktor Sparkasse Bank d.d. Sarajevo Sanel Kusturica.

Prijem Uredu premijera predviđen je za 14:00 sati, čin potpisivanja predviđen je za 14 sati i 15 minuta, a izjave za medije učesnici sastanka dat će u Sali za press Vlade TK u 14 sati i 30 minuta.

Kamermani i fotografi imat će priliku za snimanje tokom potpisivanja ugovora.

Pozivamo vas da prisustvujete ovom činu i da o tome izvijestite javnost.

Radna posjeta dječijem Selu Mira Turija

Dana 31.08.2017. godine u 10,00 h u naselju Turija, općina Lukavac, Ministar za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona Zoran Jovanović, zajedno sa svojim saradnicima će biti u radnoj posjeti u dječijem Selu Mira Turija. 

PRESS POVODOM 90. REDOVNE SJEDNICE VLADE TUZLANSKOG KANTONA

Obavještavamo vas da će u utorak 29.08.2017. godine u povodu održavanja 90. redovne sjednice Vlade Tuzlanskog kantona u ovom sazivu biti održana konferencija za medije.

Konferencija će biti održana u PRESS sali Vlade Tuzlanskog kantona (ul. Rudarska 65 u Tuzli) sa početkom u 11 sati i 30 minuta.

U prilogu vam dostavljamo i Saziv za sjednicu sa prijedlogom Dnevnog reda.

Kamermani i fotografi će u prvih 5 minuta sjednice imati priliku za snimanje.

Za sve dodatne informacije, te ukoliko imate potrebu da se na konferenciji obrati predstavnik određenog ministarstva molimo vas da kontaktirate Odjeljenje za informisanje Vlade Tuzlanskog kantona.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

 PREUZIMANJE

VzITK20145

GfITC2014