Sastanak ministarstva za rad i socijalnu politiku sa partnerima iz Švicarske dr. Barbare Schurh i stručne saradnice prof. dr. Eve Tov

Obavještavamo vas da će dana 23.11.2017. godine u 8.30 Ministar za rad socijalnu politiku i povratak TK upriličiti prijem partnera iz Švicarske, predstavnice Visoke škole socijalnog rada Univerziteta primijenjenih nauka Sjeverozapadne Švicarske, dr. Barbare Schurh i stručne saradnice prof. dr. Eve Tov. Sastanak će biti održan u prostorijama Ministarstva rada, socijalne politike i povratka TK.
Povod posjete je razmjena iskustava vezano za dugogodišnju saradanju na projektima u oblasti maloljetničke delinkvencije i pripreme za realizaciju novog trogodišnjeg pilot projekta.
Pošto se radi o partnerskim projektima u koji je uključena akademska zajednica i nadležne institucije i organizacije iz prakse, prijemu će prisustvovati i predstavnici Univerziteta u Tuzli (Filozofski fakultet Odsjek za socijalni rad, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Odsjek poremećaji u ponašanju i Medicinski fakultet) i UG Vive Žene Tuzla.

Pozivamo vas da svojim prisustvom i informisanjem javnosti doprinesete prevenciji, intervenciji i resocijalizaciji u polju maloljetničke delinkvencije.

Konferencija za medije Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK

Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja TK, sa ciljem informisanja građana na području TK, organizuje konferenciju za medije dana 22.11.2017. godine (srijeda) sa početkom u 11,00 sati u prostorijama Ministarstva, Mije Kerošević broj 20 , Tuzla (zgrada "RTV TK" – bivša zgrada „Grafičara").

Povod za sazivanje konferencije je dodjela i raspoređivanje namjenskih finansijskih sredstava, prikupljenih po osnovu naknada za obavljene tehničke preglede vozila, odnosno potpisivanje Ugovora o međusobnim pravima i obavezama, između Ministarstva i neprofitnih organizacija i udruženja.

Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona, je u cilju unapređenja saobraćaja i saobraćajne kulture i povećanja nivoa bezbjednosti saobraćaja na području TK planiralo finansijska sredstava u iznosu od 30.000,00 KM, te je predložilo, a Vlada TK prihvatila Program o utrošku namjenskih sredstava uplaćenih na osnovu naknada za obavljene tehničke preglede vozila na osnovu čega je objavljen javni poziv za prikupljanje projekata.

Komisija Ministarstva za raspodjelu namjenskih sredstava je izvršila stručnu analizu i procjenjivanje pristiglih Projekata po javnom pozivu i evaluaciju istih te je predložila dvadeset dvije prijave podnesenih od strane neprofitnih organizacija i udruženja, kojim putem je predloženo dvadeset tri projekta za dodjelu novčanih sredstava, a za koji se danas potpisuju Ugovori.

Promocija učenika u školskoj 2016/17 godini

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona i Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona, u utorak 22. novembra 2017. godine, u velikoj sali Bosanskog kulturnog centra sa početkom u 10 sati, organizuje promociju učenika koji su na kantonalnim, federalnim, državnim i međunarodnim takmičenjima u školskoj 2016/17. godini ostvarili zapažene rezultate. Ovom će prilikom biti promovisano 256 učenika osnovnih i srednjih škola.
Molimo da medijski propratite događaj i o tome izvijestite javnost.

PRESS POVODOM 101. REDOVNE SJEDNICE VLADE TK

Obavještavamo vas da će u utorak 21.11.2017. godine u povodu održavanja 101. redovne sjednice Vlade Tuzlanskog kantona u ovom sazivu biti održana konferencija za medije.

Konferencija će biti održana u PRESS sali Vlade Tuzlanskog kantona (ul. Rudarska 65 u Tuzli) sa početkom u 11 sati.

U prilogu vam dostavljamo i Saziv za sjednicu sa prijedlogom Dnevnog reda.

Kamermani i fotografi će u prvih 5 minuta sjednice imati priliku za snimanje.

Za sve dodatne informacije, te ukoliko imate potrebu da se na konferenciji obrati predstavnik određenog ministarstva molimo vas da kontaktirate Odjeljenje za informisanje Vlade Tuzlanskog kantona.

Potpisivanje ugovora sa korisnicima grant sredstava „Podrška razvoju Kantona“ za 2017. godinu

U okviru obilježavanja Globalne sedmice poduzetništva na području Tuzlanskog kantona, Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona obavještava korisnike grant sredstava „Podrška razvoju Kantona" za 2017. godinu da će se u petak, 17.11.2017. godine sa početkom u 10.00 sati u Plavoj sali JU Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona organizovati potpisivanje ugovora sa korisnicima grant sredstava sa pozicije „Podrška razvoju kantona" za 2017. godinu.
Na osnovu Konačne rang liste korisnika sredstava sa pozicije „Podrška razvoju kantona" za 2017. godinu u okviru programa „Subvencije novoosnovanim MSP i obrtnicima za nabavku opreme i alata" odobrena je dodijela sredstava za 25 predstavnika malih i srednjih preduzeća i obrta sa područja Tuzlanskog kantona za nabavku opreme i alata.

PRESS POVODOM 100. REDOVNE SJEDNICE VLADE TK

Obavještavamo vas da će u utorak 14.11.2017. godine u povodu održavanja 100. redovne sjednice Vlade Tuzlanskog kantona u ovom sazivu biti održana konferencija za medije.

Konferencija će biti održana u PRESS sali Vlade Tuzlanskog kantona (ul. Rudarska 65 u Tuzli) sa početkom u 11 sati.

U prilogu vam dostavljamo i Saziv za sjednicu sa prijedlogom Dnevnog reda.

Kamermani i fotografi će u prvih 5 minuta sjednice imati priliku za snimanje.

Za sve dodatne informacije, te ukoliko imate potrebu da se na konferenciji obrati predstavnik određenog ministarstva molimo vas da kontaktirate Odjeljenje za informisanje Vlade Tuzlanskog kantona.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

 PREUZIMANJE

VzITK20145

GfITC2014