Prvi Turistički forum u organizaciji Vlade Tuzlanskog kantona i Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja

Pozivamo vas na prvi Turistički forum u organizaciji Vlade Tuzlanskog kantona i Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona koji će se održati 10.10.2017 u Hotelu
Mellain-Tuzla sa početkom u 10:00h.

Izjave za medije će biti upriličene neposredno pred početak Foruma.

U 2016.godini u Bosni i Hercegovini je broj dolazaka turista veći za 11,62% u odnosu na 2015.godinu. Ono što je posebno vrijedno pomena je činjenica da je porast broja dolazaka stranih turista znatno veći od porasta dolazaka domaćih posjetilaca. Takav trend je i u Tuzlanskom kantonu. Završetkom ljetnje turističke sezone 2017.g. u Tuzlanskom kantonu dostignut je broj noćenja iz prethodne godine.

Tuzlanski kanton raspolaže velikim brojem turističkih resursa, bogatim kulturno- historijskim naslijeđem, povoljnim geografsko- klimatskim uslovima te brojnim termomineralnim izvorima a ipak nema turističu tradiciju kojoj se mora početi posvećivati mnogo više pažne. Upravo iz tog razloga Tuzla je domaćin ovogodišnjeg foruma koji će, nadamo se, ozačiti doba turističkog progresa.

Organizatori ovog foruma su Vlada Tuzlanskog kantona i Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona. Prijatelji projekta su Turistička zajednica Tuzlanskog kantona, Radio televizija Tuzlanskog kantona, FENA (Federalna novinaska agencija), marketing agencija Colosseum, Zavoda za zaštitu i korištenje kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Tuzlanskog kantona, nevladina organizacija „CISP" Italija,Udruženja BOSPER Tuzla.

DETALJAN PROGRAM MOŽETE POGLEDATI NA WWW.TFT.BA

Iskreno se nadamo da ćete prepoznati važnost ovakvog projekta i pridružiti nam se na prvom Turističkom forumu u našoj regiji. Za dodatna pitanja budite slobodni da nas kontaktirate na kontakte ispod.

 

 

 

 

 

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna