Promocija trenera za hranitelje

Ministar za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona Admir Hrustanović primit će danas, 18. septembra 2019. godine u 11:00 h trenere za hranitelje koji su promovisani u julu na konferenciji u Sarajevu. Prijem će biti održan u Ministarstvu za rad, socijalnu politiku i povratak.


Radi se o prvoj licenciranoj obuci za trenere i hranitelje u Federaciji BiH po američkom „PRIDE" modelu edukacije. Zakonom o hraniteljstvu u Federaciji BiH, koji je jedan od prvih reformskih zakona u oblasti socijalne zaštite, propisana je obavezna edukacija hraniteljskih porodica od strane licenciranih edukatora. Zbog toga je u toku 2017. godine organizirana prvo licencirana edukacija trenera za hranitelje u Federaciji BiH. Za organizaciju edukacije nadležno je Federalno ministarstvo rada i socijalne politike u saradnji sa kantonalnim Ministarstvima. Edukacija je realizirana u saradnji sa SOS Dječijim selima BiH, uz podršku UNICEF BiH i Evropske Unije. Edukaciju hranitelja u Tuzlanskom kantonu podržala je i JU Doma za djecu bez roditeljskog staranja u okviru svoje usluge nove usluge Centar za savjetovanje i edukaciju.


Molimo da medijski pratite događaj i o tome izvijestite javnost.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna