Potpisivanje ugovora za održivi povratak

 

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona, u okviru programa „Projekti održivog povratka" Vlade TK, u petak 22. novembra 2019. godine u 12:00 h potpisat će ugovore o dodjeli finansijskih sredstava sa korisnicima pomoći koji su izabrani po Javnom pozivu raspisanom 20. juna 2019. godine. Sastanak će biti održan u Bosanskom kulturnom centru Tuzla (Plava sala).

Ovom će prilikom resorni ministar Admir Hrustanović potpisati ugovore sa 81 korisnikom finansijskih sredstava za realizaciju projektnih ideja, odnosno, samozapošljavanja povratnika u ukupnoj vrijednosti od 260.200,00 KM.

Prijave su se mogle podnijeti za priključke za mehanizaciju, motokultivatore (mali, srednji, veliki), plastenik do 100 m2, sitnu stoku (koze, ovce, svinje, prasad), krupnu stoku (muzne krave, steone junice, tovna junad), mašine i uređaje za obavljenje obrtničke djelatnosti (stolar, bravar, stomatolog, mesar, krojač, zidar, brico, frizer, i drugo).

Molimo da medijski propratite događaj i o tome izvijestite javnost.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna