Demantij povodom priloga na portalu nezavisni.ba

Poštovani,

Na portalu nezavisni.ba u srijedu je, 12.12.2018.godine, objavljen članak pod nazivom „Još jedna u nizu nezakonitih odluka Vlade TK". Kako su u tekstu navedene neistine, te sam tekst upućuje na izvođenje pogrešnih zaključaka.

Opširnije...

Razgovor o finansiranju Opće bolnice u Gračanici

Finansijsko poslovanje i rad Opće bolnice „Dr Mustafa Beganović" u Gračanici bila je tema današnjeg sastanka delegacije Vlade Tuzlanskog kantona sa direktorom Bolnice Almirom Sakićem. Tokom sastanka ukazano je na probleme u finansiranju usluga, a time i rada bolnice u Gračanici.

Opširnije...

Pripreme za Izbor sportiste Tuzlanskog kantona za 2018. godinu

U organizaciji Sportskog saveza Tuzlanskog kantona, a pod pokroviteljstvom Vlade Tuzlanskog kantona, u petak 21. decembra 2018. godine, održat će se manifestacija Izbor sportiste Tuzlanskog kantona za 2018. godinu.

Opširnije...

Nova „Pametna škola“ u Tuzlanskom kantonu

Jučer je svečano otvorena nova „Pametna škola" u Tuzlanskom kantonu, obnovljena, energetski efikasna JU Osnovna škola Sapna. U proteklom periodu na objektu škole je postavljena termoizolacija na vanjske zidove objekta, nova vanjska stolarija, termoizolacija na tavanu škole, zamijenjen je krovni pokrivač hodnika i fiskulturne sale sa postavljanom termoizolacijom, te novi toplovodni kotao na pelet. Ukupna vrijednost radova iznosi oko 120.000 KM.

Opširnije...

Neupitna isplata plaća zaposlenicima Univerziteta u Tuzli

Isplata plaća za mjesece novembar i decembar tekuće godine, kao i ubuduće, uposlenicima Univerziteta u Tuzli nije upitna, zaključeno je na današnjem sastanku delegacija Vlade Tuzlanskog kantona i Univerziteta u Tuzli.

Opširnije...

Prolongiran početak rekonstrukcije tunela u Ormanici

Radovi na rekonstrukciji tunela Ormanica na magistralnom putu M1.8 Tuzla – Orašje privremeno su obustavljeni i početak rekonstrukcije ovog tunela bit će prolongiran do daljnjeg, dogovoreno je da današnjem sastanku delegacija Vlade Tuzlanskog kantona, predstavnika poslodavaca, JP Ceste FBiH, koja upravlja magistralnim putevima i koja je investitor rekonstrukcije Tunela, te kompanije „Jata" koja je izabrana za izvođača radova na rekonstrukciji Tunela. Također dogovoreno je da se u narednih 10-15 dana utvrde alternative trenutno predloženom načinu rekonstrukcije, a koje bi bile prihvatljive, kako za poslodavce i građane Tuzlanskog kantona, tako i za same investitore.

Opširnije...

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna