Čestitka povodom nove hebrejske 5778. godine

Povodom nastupanja nove godine po hebrejskom kalendaru premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić svim jevrejima upućuje javnu čestitku:

„Svim jevrejima u ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime želim čestitati nastupajuću novu hebrejsku 5778. godinu.

Opširnije...

Čestitka povodom nove hidžretske 1439. godine

Povodom nastupanja nove hidžretske godine premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić Bošnjacima i svim drugim muslimanima upućuje javnu čestitku:

„Bošnjacima, ali i svim drugim muslimanima u ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime želim čestitati nastupajuću novu hidžretsku 1439. godinu.
Prisjećajući se prvih vjernika islamske vjeroispovijesti i njihove hidžre iz rodne Mekke u Abesiniju i Jesrib prisjećamo se kolika je bila njihova čvrstina vjerovanja.

Opširnije...

Dobra saradnja Vlade TK i Srpske pravoslavne crkve

Predstavnici Srpske pravoslavne crkve, starješina sabornog tuzlanskog hrama, protojerej-stavrofor Milan Topić i paroh tuzlanski Miloš Trišić, posjetili su danas premijera Tuzlanskog kantona Begu Gutića te premijera i članove Vlade TK pozvali na svečanu ceremoniju na kojoj će gospodin Fotije biti ustoličen za episkopa zvorničko – tuzlanskog.

Opširnije...

Prijem za članove Upravnog odbora Narodne i univerzitetske biblioteke „Derviš Sušić“

Stanje u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci „Derviš Sušić", te planovi za njen dalji razvoj bili su tema današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića i ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zlatana Muratovića sa predsjednikom i članom Upravnog odbora Biblioteke Almirom Žilićem i Enisom Žunić.

Opširnije...

Zahvalnica SABNOR-a Premijeru i Vladi Tuzlanskog kantona

Za doprinos i iskazano razumijevanje, te pruženu pomoć u organizaciji obilježavanja 27. jula i 76. godišnjice ustanka naroda Bosne i Hercegovine u Drugom svjetskom ratu Savez antifašista i boraca Narodno oslobodilačkog rata Tuzlanskog kantona je Vladi i premijeru Tuzlanskog kantona Begi Gutiću uputio riječi zahvale.

Opširnije...

Obrtnici iz Tuzlanskog kantona jedini predstavnici Bosne i Hercegovine na sajmu u Sloveniji

Delegacija Tuzlanskog kantona koju predvodi premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić, a koju uz ministre Srđana Mićanovića i Osmana Puškara čine predstavnici Obrtničke komore Tuzlanskog kantona, na poziv Obrtničko – privredne komore Republike Slovenije, boravi danas na jubilarnom 50-tom po redu Sajmu obrtništva i poduzetništva „MOS 2017".

Opširnije...

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

 PREUZIMANJE

VzITK20145

GfITC2014