Premijeru Gutiću uručena Plaketa Općine Srebrenik

Delegacija Vlade TK, u čijem su sastavu bili premijer Bego Gutić, ministar finansija Jakub Suljkanović, ministar unutrašnjih poslova Husein Topčagić, ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Hasan Fehratović, ministar za rad, socijalnu politiku i povratak Zoran Jovanović i ministar trgovine, turizma i saobraćaja Mirsad Gluhić, uveličala je svečanost obilježavanja 21 juna, Dana općine Srebrenik.

Opširnije...

Premijer Tuzlanskog kantona razgovarao sa radnicima GIKIL-a

Kao što je to premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i obećao na nedavnom sastanku sa predstavnicima Sindikata GIKIL-a, delegacija Kantonalne vlade, predvođena premijerom Gutićem, susrela se danas u krugu GIKIL-a sa radnicima ove lukavačke fabrike. Premijer je ovom prilikom radnike direktno upoznao sa svim aktivnostima koje je Vlada do sada poduzela kako bi spasila i zaštitila državni kapital u ovoj kompaniji, te istaknuo da su i radnici i Vlada na istoj strani i da imaju isti cilj, a to je spriječiti dalje propadanje Fabrike i zaštititi oko 1.000 radnih mjesta u ovom proizvodnom gigantu.

Opširnije...

Konstruktivan dijalog premijera Gutića i gradonačelnika Imamovića

Zajednički nastup gradske i kantonalne vlasti u cilju zaštite lokalnih interesa, definiranje odnosa i način upravljanja u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci „Derviš Sušić" i Narodnom pozorištu u Tuzli, zbrinjavanje šljake iz Termoelektrane Tuzla, kao i zakonska regulativa u oblasti aerozagađenja bile su teme konstruktivnog radnog sastanka delegacija Vlade Tuzlanskog kantona i Grada Tuzle, koje su predvodili premijer Bego Gutić i gradonačelnik Jasmin Imamović.

Opširnije...

Uspješna realizacija odobrenog programa

Privredno društvo „Plastex" d.o.o. Gračanica uspješno je ispunilo sve obaveze iz prošlogodišnjeg programa Vlade TK. Nabavljena je i instalirana nova proizvodna oprema i zaposlen je veći broj novih radnika. S tim u vezi ovo privredno društvo posjetila je danas delegacija Vlade Tuzlanskog kantona predvođena premijerom Begom Gutićem.

Opširnije...

Wizz Air proslavlja novi rekord u Tuzli - Milion prevezenih putnika

Wizz Air, najveća nisko-budžetna avio kompanija na prostoru centralne i istočne Evrope i vodeća avio kompanija u BiH, te Međunarodni aerodrom Tuzla, danas su proslavili novi rekord u pogledu prevezenih putnika u toku četiri godine vršenja operacija na MA Tuzla. Svjetlana je imala sreću da bude milioniti putnik.

Opširnije...

Predstavljen Program sufinansiranja zapošljavanja djece šehida i poginulih boraca

Uz podršku Vlade Tuzlanskog kantona JU Služba za zapošljavanje TK održala je konferenciju za medije povodom objavljivanja i realizacije Programa sufinansiranja zapošljavanja djece šehida i poginulih boraca.

Opširnije...

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

 PREUZIMANJE

VzITK20145
GfITC2014