Čestitka povodom Međunarodnog praznika rada

U povodu 1. maja – Praznika rada, premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić upućuje javnu čestitku u kojoj stoji:

Opširnije...

Prijem za predstavnice Udruženja „Gračaničko keranje“

Vlada Tuzlanskog kantona će u potpunosti stati uz Udruženje „Gračaničko keranje" u procesu zaštite patenta „Cvijeta Srebrenice", te će u cilju pomoći Udruženju u narednom periodu podržati neku od aktivnosti ovog Udruženja, dogovoreno je na današnjem sastanku premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića sa predsjednicom Udruženja Azeminom Ahmedbegović i članicom Zehrom Mujačić.

Opširnije...

Održan Dan prirodnih nauka

Na Prirodno – matematičkom fakultetu Univerziteta u Tuzli danas je održan Dan prirodnih nauka. Bila je ovo prilika da se Fakultet predstavi učenicima završnih škola, da istakne svoje komparativne prednosti i bolje se pozicionira na tržištu visokog obrazovanja.

Opširnije...

Otvoren konzulat Republike Mađarske za Tuzlanski i Zeničko – dobojski kanton

U prostoru Tržnog centra „Dramar" u Tuzli, danas je svečano otvoren Konzulat Republike Mađarske za Tuzlanski i Zeničko – dobojski kanton. Svečanosti je prisustvovao i premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić koji je ovom prilikom imenovanom konzulu Alenu Duriću čestitao na imenovanju i istaknuo zadovoljstvo pozitivnim trendom u razvoju odnosa između Bosne i Hercegovine i Mađarske.

Opširnije...

Preduslovi za osnivanje Općinskog suda u Srebreniku

Predstavnici Vlade Tuzlanskog kantona i Općine Srebrenik zvanično su danas potpisali protokol o regulisanju međusobnih obaveza, između Ministarstva pravosuđa i uprave TK-a i ove općine, u cilju stvaranja uslova za početak rada Općinskog suda u Srebreniku.

Opširnije...

Prijem za predstavnike Muzeja istočne Bosne

Trenutno stanje u kojem se nalazi i mogućnosti iscrpnijeg korištenja i upotrebe kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa o kojem se brine JU Muzej istočne Bosne, kao i potencijalna saradnja sa Turističkom zajednicom Tuzlanskog kantona, bili su tema današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića sa predstavnicima Muzeja i Turističke zajednice.

Opširnije...

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

 PREUZIMANJE

VzITK20145
GfITC2014