Čestitka povodom Svjetskog dana Roma

U povodu 8. aprila, Svjetskog dana Roma premijer Tuzlanskog kantona dr. sc. Bahrija Umihanić upućuje javnu čestitku u kojoj stoji:
„U ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime svim Romima upućujem iskrene čestitke u povodu 8. aprila Svjetskog dana Roma.

Ovo je prilika da još snažnije iskažemo naše opredjeljenje za stvaranje što kvalitetnijih uslova za život Roma i njihov položaj u bosanskohercegovačkom duštvu.
Romi spadaju u etničku manjinsku grupu koja nema matičnu domovinu. U Bosni i Hercegovini ova manjinska etnička grupa spada u red najbrojnijih etničkih manjina.
U Tuzlanskom kantonu u posljednjim godinama čine se značajni iskoraci ka stvaranju što povoljnijih uslova za život svih građana, a posebno u oblasti obrazovanja romske djece. Partner u tim aktivnostima su nam romske nevladine organizacije koje djeluju u Tuzlanskom kantonu, a kojima se ovom pirlikom želim zahvaliti. Ubijeđen sam da ćemo daljim unapređenjem naše saradnje u budućnosti postizati još bolje rezultate."

 

Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna