Premijer Umihanić na konferenciji o ekonomskom oporavku

Na dvodnevnoj konferenciju o ekonomskom oporavku Bosne i Hercegovine u Sarajevu učestvovao je i premijer Tuzlanskog kantona Bahrija Umihanić. Govoreći o iskustvima Tuzlanskog kantona, odnosno stanju privrednih društava u većinskom i potpunom vlasništvu Vlade TK, premijer Umihanić je izlagao u okviru radionice o mogućim reformama pod nazivom Restruktuiranje i razvoj preduzeća.

forum

Rekavši da su već definisane smjernice za aktivnosti koje Vlada TK namjerava poduzeti u 2014. godini da bi rješila status i stabilizovala poslovanje privrednih društava premijer Umihanić predstavio je i rezultate rada stručnih timova koji su analizirali stanje i kreirali prijedlog plana revitalizacije privrednih društava DITA d.d. Tuzla i Konjuh d.d. Živinice kao i ostale aktivnosti Vlade TK u oblasti restruktuiranja i razvoja preduzeća.

Cilj Foruma za prosperitet i zapošljavanje je utvrđivanje mjera koje će privući investicije, zauzimanje šireg pristupa ekonomskim prilikama, podsticanje otvaranja novih radnih mjesta i ostvarivanje bolje socijalne zaštite. Najrespektabilnija konferencija do sada, posvećena ekonomskom oporavku naše zemlje okupila je i druge zainteresovane strane te građane Bosne i Hercegovine u svrhu utvrđivanja paketa konkretnih politika i mjera kao pomoć privredi pogođenoj katastrofalnim poplavama.
Forum je organizovala Delegacija EU u BiH u saradnji s Međunarodnim monetarnim fondom, Svjetskom bankom, Evropskom bankom za obnovu i razvoj i Ambasadom Sjedinjenih Američih Država a nakon zaključaka Vijeća za vanjske poslove Evropske unije iz aprila i poziva na proširenje programa između EU i BiH.
Na konferenciji su učestvovali i specijalni predstavnik Evropske unije u BiH Peter Sorensen, ministar vanjskih poslova Njemačke Frank-Walter Steinmeier i zamjenik premijera Turske Ali Babacan.

 

 

  

Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna