Nastavak saradnje sa Wizz Air-om

Unatoč namjeri za postizanjem finansijske održivosti Međunarodnog aerodroma Tuzla, a dugoročno i profitabilnosti, premijer Tuzlanskog kantona Bahrija Umihanić uputio je dopis kompaniji Wizz Air u kojem ih obavještava o odustajanju od prijedloga povećanja postojeće tarife po odlazećem putniku u ovoj godini.

 

130529139

Sagledavši mogućnosti negativnih efekata raskida Ugovora po gubitak radnih mjesta i drugih benefita, premijer Umihanić traži od mađarske kompanije Wizz Air da nastavi implementaciju projekta uspostave baze.


Menadžer razvoja kompanije Wizz Air, Janos Barits izrazio je zadovoljstvo odustajanjem od prijedloga povećanja postojeće tarife po odlazećem putniku i nagovijestio nastavak saradnje i pregovora oko realizacije projekta uspostave baze Wizz Air-a na Međunarodnom aerodromu Tuzla, koji bi omogućio otvaranje novih radnih mjesta, što je jedan od ključnih prioriteta Vlade Tuzlanskog kantona.


Treba napomenuti da otvaranje baze na Međunarodnom aerodromu Tuzla pretpostavlja povećanje poslovnih aktivnosti, očitovanih kroz povećanje broja letova, destinacija i putnika. Iz tog je razloga za neometano funkcionisanje Međunarodnog aerodroma Tuzla potrebno investirati svu ostvarenu dobit u kapitalne projekte i pri tome osigurati dodatna sredstva iz budžeta Tuzlanskog kantona i Federacije Bosne i Hercegovine.


U periodu od 2003.-2014. godine Vlada Tuzlanskog kantona je u razvoj Međunarodnog aerodroma Tuzla investirala cca. 10 miliona KM. Također, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine investirala je značajan iznos sredstava. U 2014. godini Vlada TK i Vlada FBiH će iz budžeta izdvojiti 1.000.000 KM za subvencioniranje gubitaka u poslovanju. Stanje u Budžetu TK i FBiH, očitovano u ogromnom deficitu i dodatno pogoršano posljedicama nedavne prirodne nesreće, otežava dalje subvencioniranje tekućeg poslovanja MAT-a.Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna