Odluka o raspodjeli sredstava na „čekanju“

Iako je Vlada Tuzlanskog kantona na današnjoj sjednici pripremila dokument o raspodjeli sredstava jednokratne novčane pomoći općinama TK za hitne intervencije, milion i 300 hiljada KM bit će podijeljeno tek kada se sastane Komisija za privredu, ekonomsku i finansijsku politiku Skupštine TK.

Prijedlog Odluke uradili su Štab i Kantonalna uprava civilne zaštite nakon provedene procedure za preliminarne procjene štete a prema kriterijima koji su dogovorili općinski načelnici. Riječ je o interventnim sredstavima za sanaciju šteta uzrokovanih prošlosedmičnom prirodnom nesrećom koja su blokirana jer je za raspodjelu ovih sredstava prema Zakonu o izvršenju Budžeta TK potrebno mišljenje Skupštinske komisije za privredu, ekonomsku i finansijsku politiku.


Prema riječima direktora Kantonalne uprave civilne zaštite, Zdenka Tadića, tokom jučerašnjeg dana nije bilo moguće doći do mišljenja nadležne Komisije. Na današnjoj sjednici Vlade Tuzlanskog kantona rečeno je da se očekuje hitno zasjedanje ove komisije, kako bi Vlada u četvrtak, na vanrednoj sjednici, mogla donijeti odgovarajuću odluku.
Vlada TK, također je rečeno, nezadovoljna je tempom realizacije pomoći sa viših nivoa vlasti, a prije svega Predsjedništva Bosne i Hercegovine koje treba da utvrdi kriterije raspodjele sredstava.

Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna