Kompleks „Muška voda“ otvara vrata posjetiocima

 

 

Vlada Tuzlanskog kantona je u saradnji sa načelnikom Općine Kladanj Jusufom Čavkunovićem poduzela prve korake kako bi sportsko-rekreativni kompleks „Muška voda" počeo sa radom. Urađeni su priključci za napajanje vodom i električnom energijom, što su preduslovi da „vazdušna banja" ugosti sve željne relaksacije i odmora.

 

Muska voda

Privredno društvo „Konjuh" d.d. Kladanj, koje se prostire na 80 dunuma zemlje, osnovano je još 1968. godine i decenijama slovilo kao jedna od najatraktivnijih lokacija za ljetni i zimski odmor. Vlada TK kao većinski vlasnik kompleksa, a riječ je o ukupnoj vrijednosti kapitala od 7,8 miliona KM, želi pored postojećih pet uposlenika proširenjem ponude otvoriti i nova radna mjesta te pronaći strateškog partnera. U narednim danima će početi sa radom restoran u okviru kompleksa a ubrzo će za potrebe „škole u prirodi" biti u funkciji smještajni kapaciteti tri bungalova i 12 soba.


U ovoj godini bit će saniran prilazni put a dostupnost će olakšati i tunel „Karaula" gdje će danas biti ozvaničen početak radova. Interes za projekat puštanja u funkciju sportsko-rekreativnog kompleksa pokazali su i Elektroprivreda BiH postavljanjem trafo stanice a BH Telecom planira pojačati signal kako bi posjetioci imali kompletnnu uslugu. Očekuje se da od mjeseca septembra sportsko-rekreativni kompleks „Muška voda" počne sa obavljanjem redovnih aktivnosti.
Predstoji imenovanje direktora Društva koji će izraditi aplikaciju za finansijsku konsolidaciju u skladu sa Zakonom o finansijskoj konsolidaciji privrednih društava u Federaciji Bosne i Hercegovine.

 

Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna