Najavljena kampanja mladih ''Budi junak svoje zajednice''

Povodom obilježavanja Svjetskog dana mladih, 12. 8. premijer Tuzlanskog kantona primio je delegaciju Omladinske banke Fondacije tuzlanske zajednice. Sastanak je iskorišten i za ozvaničenje početka kampanje „Budi junak svoje zajednice" čiji je cilj prikupljanje sredstava za Fond za mlade koji koriste omladinske formalne i neformalne organizacije sa područja 5 općina Tuzlanskog kantona. Kampanju su osmislili mladi uključeni u program Omladinske banke.

 

vlcsnap-00032


„Radi se o grupi entuzijasta, mladih ljudi koja je vrijedna pažnje i koja djeluje već deset godina na promjeni percepcije mladih o važnosti biznisa kod omladine i važnosti ličnog razvoja i jačanja vlasititih vještina i znanja kako bi bili od koristi sebi, svojim porodicama i zajednici, rekao je ovom prilikom premijer Umihanić. „Pokazali su visok nivo entuzijazma u rješavanju problema društvene zajednice. Fasciniralo me da razvijaju jako dobru mrežu omladinskih zadruga i da su već prisutni u pet općina TK a način na koji to čine garantuje da će i u budućnosti biti još uspješniji", pohvalio je premijer Umihanić goste.


Emir Bašić u ime Omladinske banke Fondacije tuzlanske zajednice rekao je: "da je potrebno jačati saradnju sa institucijama vlasti kako bi se stvorio ambijent u kojem se mladi osjećaju da je to njihovo društvo, da se osjećaju podržano i da su spremni da razvijaju lične kompetencije i vještine i da učine pozitivne promjene u lokalnoj zajednici."

 

Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna