Zahvala premijera Tuzlanskog kantona Bahrije Umihanića Radio televiziji Tuzlanskog kantona na uspješnoj saradnji u realizaciji medijskog projekta ''Tragom uspješnih''

 

Sa ciljem predstavljanja uspješnih poduzetničkih priča sa područja Tuzlanskog kantona, Vlada Tuzlanskog kantona i Ministarstvo razvoja i poduzetništva su u saradnji sa Radio televizijom Tuzlanskog kantona u proteklom periodu uspješno realizirali medijski projekat „Tragom uspješnih".

 

tragom-uspjesnih

Premijer Tuzlanskog kantona prof. dr. Bahrija Umihanić se ovom prilikom želi posebno zahvaliti Radio televiziji Tuzlanskog kantona na korektnoj i profesionalnoj saradnji u realizaciji ovog projekta, te prepoznavanju značaja pružanja medijske pažnje poduzetništvu kao ključnom generatoru i nosiocu radnih mjesta i zapošljavanja.

 

Projektom „Tragom uspješnih" su, u periodu od 06. maja do 05. augusta tekuće godine, kroz ciklus od 13 emisija emitovanih utorkom u 21:00 h, prezentovane uspješne poduzetničke prakse u Tuzlanskom kantonu, pozitivan poslovni ambijent, okrenutost lokalnih zajednica prema poduzetnicima, prednosti vođenja vlastitog biznisa, ali i problemi i poteškoće sa kojima se susreću poduzetnici. Svaka emisija, u trajanju od 45 minuta, je bila posvećena poduzetnicima i njihovim biznisima na nivou jedne od općina Tuzlanskog kantona, čime su kroz 13 emisija obuhvaćene sve općine Kantona. Ukupno je predstavljeno 45 poduzetnika, vlasnika i direktora biznisa, među kojima je 16 obrta, 22 malih i srednjih preduzeća i 7 velikih preduzeća.

 

 

Posebna korisnost ovog projekta se ogleda u tome što su prilikom emisija poduzetnici u svojim izjavama naveli određene preporuke kantonalnim i lokalnim vlastima, kojima bi se unaprijedio poslovni ambijent i omogućilo bolje poslovanje njihovih biznisa, ali i svih drugih koji postoje i koji su u nastajanju. Vlada Tuzlanskog kantona tim povodom zadužuje ministre, te poziva nosioce lokalnih vlasti da pristupe pregledu preporuka koje su u obliku video isječaka emisija linkovane na web portal Radio televizije Tuzlanskog kantona i djeluju na njihovoj primjeni.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna