Tri dana za dostavu podataka o oštećenim objektima

 

Prvoj sjednici Savjeta Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije BiH u Sarajevu prisustvovao je i premijer Tuzlanskog kantona Bahrija Umihanić. Skup je organizovan sa ciljem koordinacije usmjeravanja i pravedne raspodjele sredstava.

 

Savjet Fonda web foto3


Ovom je prilikom ocijenjeno da je ključno što prije sanirati oštećene i izgraditi nove, umjesto porušenih stambenih objekata. Dogovoreno je da načelnici općina u kojima su evidentirane štete na stambenom fondu u sljedeća tri dana dostave konkretne podatke o broju stradalih objekata. Na osnovu toga će biti izrađeni kriteriji o raspodjeli pomoći iz Federalnog fonda.
Očekuje se da bi ti kriteriji trabali biti gotovi u sljedećih desetak dana, kako bi odmah nakon toga pomoć počela stizati do ugroženih područja.


Danas je, također, razgovarano o saniranju infrastrukturnih objekata, prije svega komunikacija, te šteta koje je pretrpjela privreda i o potrebi očuvanja radnih mjesta.

 

Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna