Čestitka u povodu 25. novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine

U povodu obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić upućuje javnu čestitku u kojoj stoji:

U ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime svim građanima Bosne i Hercegovine upućujem iskrene čestitke u povodu 25. novembra Dana državnosti BiH.

zastava bih na kopljuOdluke koje su donijeli predstavnici svih bosanskohercegovačkih naroda na historijskom zasjedanju u Mrkonjić Gradu, neprocjenjiv su zalog za budućnost i opstanak Bosne i Hercegovine.
Danas, kad obilježavamo Dan državnosti Bosne i Hercegovine, nažalost moramo priznati da naša borba protiv fašizma nije okončana. U svjetlu, presude ratnom zločincu Ratku Mladiću, susrećemo se sa novim oblikom fašizma.
Fašizmom koji nosi oblik veličanja presuđenih ratnih zločinaca, pokušaja relativiziranja historijskih činjenica, falsifikovanja historije.
To je prijetnja kojoj se mora suprotstaviti snažan institucionalni otpor.
Na svima nama je ostala čast i obaveza da čuvamo i branimo državnost i historijski kontinuitet Bosne i Hercegovine i antifašističku tradiciju ovog prostora, kao i granice naše države koje su potvrđene 1943. godine.
Odbrambeno - oslobodilačkim ratom 90-ih godina ponovno smo odbranili državu Bosnu i Hercegovinu i to je naš zalog budućim generacijama."

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna