Tuzlanski kanton lider u jačanju kapaciteta mladih državnih službenika za oblast EU integracija

U okviru Programa Europske unije za mlade profesionalce na Zapadnom Balkanu kojeg provodi British Council odabrano je pet mladih državnih službenika iz Bosne i Hercegovine, među kojima Mirela Omerović iz Ministarstva razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona i Selma Iljazović iz Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona.

DSC 0342 05122017Ovih pet mladih ljudi pridružiće se grupi od ukupno 30 mladih državnih služebnika iz 6 zemalja Zapadnog Balkana (Bosna i Hercegovina, Srbija, Albanija, Makedonija, Kosovo i Crna Gora) koji će učestvovati u intenzivnom programu obuke iz oblasti EU integracija kao i regionalnoj razmjeni. Prva obuka održava se u Parizu od 03.-16. decembra 2017. godine na Sciences Po, jednom od najprestižnijih svjetskih univerziteta u oblasti menadžmenta u javnom sektoru.
Gdin Khaldoun Sinno, zamjenik šefa Delegacije EU u BiH je održao prijem odabranih mladih državnih službenika u BiH, povodom njihovog odlaska te između ostalog istakao da gleda na ove mlade ljude kao na mlade ljude ali i kao državne službenike koji će ovu zemlju voditi prema Europskoj uniji, te istaknuo da su dio nove dinamike u regiji te da se veseli onome što će donijeti iz ovog iskustva. Istaknuta je posebna pohvala za Tuzlanski kanton čije dvije predstavnice su odabrane za učešće u Programu. Prijemu je prisustvovao i Mirsad Gluhić, ministar trgovine, turizma i saobraćaja u Vladi Tuzlanskog kantona.
Program Evropske unije za mlade profesionalce na Zapadnom Balkanu je pokrenut 2016. godine i imao je vrlo pozitivan uticaj na poboljšanje dva temeljna procesa pristupanja EU na Zapadnom Balkanu – reformi javne uprave (PAR) i regionalne saradnje.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna