Tuzlanski kanton je pozitivan primjer multietničke sredine

Međusobna saradnja i zajedničko djelovanje u cilju boljeg pozicioniranja i razvoja Tuzlanskog kantona bile su glavne teme današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kanton Jakuba Suljkanovića sa predsjednikom Kantonalnog odbora HDZ BiH Tuzla Danijelom Nikolićem.

KO HDZ Tuzla 09 03 2018Predsjednik Nikolić je ovom prilikom izrazio svoju i podršku Kantonalnog odbora inicijativama Vlade Tuzlanskog kantona za bolje pozicioniranje Tuzlanskog kantona u okvirima Federacije, a prije svega kada je u pitanju raspodjela javnih prihoda.
Tokom sastanka je istaknuto da činjenica što HDZ kao politička partija ne participira u Skupštini Tuzlanskog kantona nije i ne treba biti prepreka za saradnju i održavanje dobrih odnosa, te unaprjeđenje već postojeće saradnje.
„Tuzlanski kanton je poznat po tome i pozitivan je primjer multietničke sredine i prostor gdje je, možda i u najvećoj mjeri, očuvana multikulturalnost", rekao je premijer Suljkanović osvrćući se na dosadašnje odnose. Kada je u pitanju rad Vlade u narednom periodu premijer Suljkanović je istaknuo da će bolje pozicioniranje našeg kantona u okvirima Federacije BiH i dalje biti u fokusu rada, te će svaka pomoć s tim ciljem biti dobrodošla.
„Naši ciljevi su, također, dalje očuvanje finansijske stabilnosti u Kantonu, te praćenje i podrška realizaciji kapitalnih projekata kao što su izgradnja termoblokova u Banovićima i Tuzli, te rekonstrukcija i izgradnja putne infrastrukture", zaključio je premijer Suljkanović.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna