Saradnja sa BZK Preporod Sjeverne Amerike

Postojeća saradnja sa Bošnjačkom zajednicom kulture „Preporod" Sjeverne Amerike, kao i modeli njenog daljeg unaprjeđenja, bila su tema današnjeg sastanka premijer Tuzlanskog kantona Bege Gutića sa predsjednicom „Preporoda" Sjeverne Amerike Senadom Cvrk Pargan i njenim saradnicima.


BZK Preporod NA 13 06 2017Kako je rečeno tokom sastanka BZK „Preporod" Sjeverne Amerike je dio jedinstvene organizacije Preporoda u gradovima i zemljama u kojima žive Bošnjaci, te predstavlja jednu od najznačajnijih institucija kulture Bošnjaka na sjevernoameričkom kontinentu.


„Početkom ove godine ponosno smo podržali održavanje otvorenog prijateljskog takmičenja Specijalne olimpijade „BoHeMSA" i želja nam je i u budućnosti pomagati organizaciju ove sportske manifestacije" kazala je predsjednica Cvrk Pargan, te dodala da je „Preporod" Sjeverne Amerike spreman da podrži i druge humane projekte u Bosni i Hercegovini.


Premijer Gutić se ovom prilikom zahvalio na dosadašnjoj podršci, te izrazio zadovoljstvo zbog iskazane želje za nastavak saradnje. U tom svjetlu, a imajući u vidu i želju Preporoda da pomogne osobama sa smetnjama u razvoju, premijer Gutić je predložio da se u narednom periodu sagledaju mogućnosti da se Preporod Sjeverne Amerike uključi u realizaciju projekta izgradnje Centra za autizam u Tuzlanskom kantonu.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna