Podrška nastupu na Svjetskim igrama 2017.

Povodom kvalificiranja za nastup na Svjetskim igrama 2017, koje će se od 20. do 30 jula ove godine održati u Vroclavu (Wroclaw) u Poljskoj, premijer Tuzlanskog kantona primio je danas u posjetu predstavnike Kluba borilačkih vještina „Flek Tom-Cat" iz Tuzle.

 
Tom Cat 13 06 2017Kako je istaknuo dugogodišnji sportista, takmičar i trener u Klubu Salko Zildžić, radi se o takmičenju ranga olimpijskih igara, s tim što je ovo takmičenje namijenjeno za neolimpijske sportove, koji imaju tendenciju da postanu olimpijski.


Kako je istaknuto, iz našeg najtrofejnijeg kick – box kluba na ovom renomiranom takmičenju učešće je izborio Mesud Selimović, a osim njega, boje Bosne i Hercegovine branit će i jedan takmičar u boćanju.


Premijer je čestitao takmičarima i upravi Kluba na plasmanu na ovo veliko takmičenje, te im zaželio uspješan nastup i osvajanje medalja.
„Učešće na međunarodnim takmičenjima prilika je za promociju i prezentaciju Tuzle, Tuzlanskog kantona i cijele Bosne i Hercegovine. S tim u vezi, a imajući u vidu finansijske poteškoće s kojim se Klub susreće, Vlada će nastojati da u skladu sa mogućnostima pomogne odlazak i učešće na ovom velikom takmičenju", rekao je premijer Gutić.


Inače, na ovogodišnjim Svjetskim igrama očekuje se učešće više od 3.500 sportista iz oko 100 zemalja, koji će se takmičiti u oko 30 sportskih vještina.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna