Vlada TK i Općina Gradačac zajedničkim snagama će graditi školu u Vučkovcima i riješiti problem škole u Požarikama

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona posjetila je danas općinu Gradačac. Tom prilikom su, kantonalni premijer i ministri, posjetili osnovne škole u Vučkovcima i Požarikama, kako bi još jendom iskazali podršku njihovoj gradnji.

Skola 06 09 2017Takođe su razgovarali i sa načelnikom općine, Edisom Dervišagićem o problemu izgradnje infrastrukture u povratničkim naseljima ali i projektima poboljšanja turističkog potencijala Gradačca.
Stara područna osnovna škola u Vučkovcima srušena je. Na njenom mjestu biće izgrađena nova. Za to su prikupljene sve potrebne dozvole, izabran je izvođač radova, pa bi se kamen temeljac mogao postaviti za petnaestak dana kada bi se i intenzivirali radovi na gardnji škole. Učenici su trenutno smješteni u ugodnim prostorijama džamije lokalnog džemata, gdje smo ih i zatekli jutros. Nastavu predaje pet nastavnika a pohađa je 120 učenika u četiri razreda. Od Kantonalne vlade dobili su oko 260 hiljada KM dok će stotinu hiljada KM osigurati Općina Gradačac.
U Požarikama je osnovna konstrukcija školske zgrade odavno izgrađena. Ona bi, kada se završi, trebala rasteretiti centralnu školu ali i pomoći ovom naselju u kojem je primjetna ekspanzija učenika. Vlada Tuzlanskog kantona je obezbjedila sredstva za nastavak gradnje, no postoje problemi imovinsko-pravne prirode za ovaj objekat u kojem bi, prema planu, nastavu trebalo pohađati oko 150 učenika u pet odjeljenja.
Podršku za izgradnju ove dvije škole, pružile su i Općina Gradačac i Vlada Tuzlanskog kantona a dogovoreno je da se zajedničkim snagama riješi problem škole u Požarikama.
Pored ovoga, premijer Gutić i načelnik Dervišagić su razgovarali o izgradnji infrastrukture u povratničkim naseljima u općini Gradačac ali i o projektima koji se odnose na unaprjeđenje turizma i saobraćaja. Zajednički stav je da turistički potencijal ove općine tek treba doći do izražaja.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna