Nastavljen socijalni dijalog

Današnjim sastancima delegacija Vlade Tuzlanskog kantona sa predstavnicima Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu i Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije FBiH nastavljen je socijalni dijalog s ciljem usaglašavanja stavova i priprema za potpisivanje kolektivnih ugovora u oblasti zdravstva u našem kantonu.

Sindikati zdravstvo 01 04 04 2018Tokom razgovora sa sindikatima stanje u zdravstvenom sektoru na području Tuzlanskog kantona je ocijenjeno jednim od najboljih na području cijele FBiH, što je upravo rezultat dobrih odnosa, međusobnog uvažavanja i razumijevanja između socijalnih partnera. Takvo stanje potvrđuju i izvještaji o radu i finansijskom poslovanju zdravstvenih ustanova u našem kantonu.
Kako su na odvojenim sastancima iznesena određena različita razmišljanja i viđenja, a u vezi sa mogućnostima dodatnog poboljšanja standarda i statusa zdravstvenih radnika, danas je inicirano da se u narednom periodu održi i zajednički sastanak predstavnika Vlade i oba sindikata, kako bi se situacija i zahtjevi u cjelosti sagledali, te na osnovu toga i ponudila realno provodiva i za sve strane prihvatljiva rješenja.
Premijer Kantona Jakub Suljkanović i ministar zdravstva Bahrudin Hadžiefendić su ovom prilikom izrazili zadovoljstvo što se Tuzlanski kanton našao u situaciji da već drugi puta u proteklih godinu dana ima mogućnost i razgovara o poboljšanju materijalnog standarda zaposlenih u oblasti zdravstva, te je fokus pregovora usmjeren ka tome da svi budu podjednako zadovoljni postignutim dogovorom.
„Sve ovo, uz finansijske i druge izvještaje o radu naših zdravstvenih institucija pokazatelj je ispravnosti politike i socijalne osjetljivosti koju, u saradnji sa upravama zdravstvenih institucija, provode Vlada i Skupština Tuzlanskog kantona", rekao je danas premijer Suljkanović.

 

 

 

 

Sindikati zdravstvo 01 04 04 2018
Sindikati zdravstvo 02 04 04 2018

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna