Dodatno unaprjeđivati saradnju Vlade i Franjevačkog samostana

Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović danas je upriličio prijem za predstavnike Franjevačkog samostana u Tuzli.
Bila je to prilika da fra Mario Divković i fra Franjo Ninić upoznaju premijera sa radom i djelovanjem Samostana, te da se ukaže na krucijalne projekte čija je realizacija već u toku.

Franjevci 06 04 2018Podcrtano je da je dosadašnja saradnja Vlade i Franjevačkog samostana Tuzli na izuzetno visokom nivou, te da je Vlada uvijek imala sluha za potrebe i projekte u kojima je su franjevci učestvovali.
„Zadovoljstvo je čuti da i fra Mario Divković našu dosadašnju saradnju ocjenjuje tako visokim ocjenama, a mi ćemo kao Vlada biti sretni da tu saradnju i dodatno unaprijedimo", rekao je premijer Suljkanović.
Kako je istaknuo fra Mario „Samostan je otvoren za sve bez obzira na nacionalnost i kao takav redovno pruža podršku brojnim kulturnim i drugim manifestacijama, bez obzira na nacionalni predznak. Osim duhovne skrbi, mi se franjevci trudimo i kulturno oplemeniti društvo u kojem djelujemo, te utjecati na kulturnu izobrazbu".
Izgradnja Hrvatskog kulturnog centra „Sveti Franjo" jedan od najvećih projekata i kao takav ima ogroman značaj za budućnost i djelovanje kako Samostana, tako i cijele zajednice, rekao je Divković, te se zahvalio Vladi Tuzlanskog kantona na dosadašnjoj podršci realizaciji ovog projekta.
„HKC „Sveti Franjo", kojeg realizira Franjevački samostan u Tuzli projekat je od krucijalnog značaja za franjevce, jer već kroz svoje ime povezuje Hrvate, franjevce kulturu i Tuzlu", naglasio je Divković.
Kada je u pitanju podrška vjerskim zajednicama u ovoj godini, premijer Suljkanović je istaknuo da ova budžetska pozicija u određenoj mjeri je i povećana uodnosu na prošlu godinu, i to su sredstva na koja vjerske zajednice mogu sigurno računati, a Vlada će pokušati da, u skladu sa mogućnostima, i dodatno podrži realizaciju kvalitetnih projekata.
Osim premijera današnjem sastanku su prisustvovali ministrica pravosuđa i uprave Ivana Kulić i ministar obrazovanja i nauke Zlatan Muratović.

 

 

 

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna