Vlada i sindikati obrazovanja u socijalnom dijalogu

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona danas je nastavila socijalni dijalog sa predstavnicima sindikata osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja i odgoja, nauke i kulture.

Premijer Suljkanović je istaknuo da je ovogodišnji budžet Tuzlanskog kantona već usvojen, te da se bez rebalansa budžeta ne može razmatrati povećanje primanja u oblasti obrazovanja.

„Po formiranju novog saziva Kantonalne skupštine pristupit će se izradi Budžeta TK za 2019. godinu, a to je prilika da se, kroz dijalog sa sindikatima sagledaju mogućnosti povećanja

materijalnih prava uposlenika u obrazovanju. Prije toga sagledat ćemo stanje prihoda, finansijska kretanja do kraja ove godine i projekcije prihoda za narednu godinu, te u skladu s tim možemo razmotriti mogućnosti za povećanje plaća", rekao je premijer Suljkanović, akcentirajući dobru volju i želju Vlade Tuzlanskog kantona da poboljša status i standard uposlenika u obrazovanju.
Na kraju sastanka izraženo je zadovoljstvo otvaranjem razgovora i pokazanim razumijevanjem, te je dogovoreno da se, nakon sezone godišnjih odmora, krajem mjeseca augusta, organizira novi sastanak kako bi se razgovaralo na ovu temu.
Sastanku su prisustvovali predsjednik Samostalnog sindikata radnika osnovnog obrazovanja i odgoja Tuzlanskog kantona Sumedin Kulović i predsjednik Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture Admir Terzić, dok su uz premijera Suljkanovića sastanku prisustvovale ministrice rada, socijalne politike i povratka Sandra Memić i pravosuđa i uprave Ivana Kulić, te ministri obrazovanja i nauke Zlatan Muratović, finansija Miralem Nuhanović, unutrašnjih poslova Husein Topčagić i zdravstva Bahrudin Hadžiefendić.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna