Obilježen Dan Grada Srebrenika

Povodom Dana Grada Srebrenika delegacija Vlade predvođena premijerom Tuzlanskog kantona Jakubom Suljkanovićem prisustvovala je danas svečanoj sjednici Općinskog vijeća i položila cvijeća na spomen obilježjima.

Dan Grada Srebrenika 01 21 06 2019Obrativši se prisutnima ovom prigodom, premijer Suljkanović je svim građanima uputio čestitke povodom obilježavanja Dana Grada, kao i na dobivenom statusu Grada.
„Odlukom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, konačno je obnovljeno pravo na status grada, koje su Srebrenik i Srebrenčani dosegnutim nivoom urbanizma, infrastrukture, razvijenošću kulturnih, društvenih, sportskih i drugih institucija zaslužili i mnogo ranije", rekao je premijer Suljkanović.
U svom je obraćanju premijer Suljkanović je posebno je istakao i značaj privrednog razvoja, te stvaranja uslova za privlačenje domaćih i stranih investitora, a time i otvaranju novih radnih mjesta, pri čemu bi prioritet općinskih vlasti trebalo biti formiranje takozvanih poslovnih zona.
„Očekujem da će obnovljeni status grada dodatno privući potencijalne investitore, turiste i druge koji su dolazili i koji će doći u Srebrenik. U tom smjeru razvoja lokalna uprava i kantonalni nivo vlasti zajedničkim snagama rade na stvaranju povoljnijeg privrednog ambijenta i razvoju infrastrukture. Uglavnom je riječ o projektima rekonstrukcije putne mreže, vodoprivrednih objekata, te projektima usmjerenim na zaštitu i očuvanje životne sredine. Vlada TK će i u narednom periodu, u saradnji s Gradskom upravom, realizirati razne projekte, te kroz razvoj poslovnih zona domaćim i inostranim investitorima nastojati da ponudi znatno povoljnije uslove za pokretanje biznisa i otvaranje novih radnih mjesta, i uopće razvoj Grada", zaključio je premijer Suljkanović.
Nakon polaganja cvijeća i svečane sjednice, brojne zvanice prisustvovale su svečanom otvorenju rekonstruisane sportske dvorane u Srebreniku, koja će dati dodatni impuls razvoju sporta u ovom gradu, kao i otvaranju Turističke zajednice Grada Srebrenika od koje se očekuje da u narednom periodu da dodatni impuls razvoju i boljem iskorištavanju turističkih resirsa i potencijala ovog kraja.
Također upriličena je i posjeta jednom od lidera srebreničke privrede, privrednom društvu Herceg d.o.o., a današnje aktivnosti obilježavanja Dana Grada bit će okončane posjetom Starom gradu Srebreniku.
Za subotu u 19 sati u Srebreniku je predviđena promocija knjige „Tuzla i regija u odbrani BiH 1992-'95", autora Mehe Bajrića, a svečanost obilježavanja Dana Grada Srebrenika bit će završena koncertom Mirze Selimovića - „Mirza svome gradu" koji će početi u 20 sati i 30 minuta.

 

 

Dan Grada Srebrenika 01 21 06 2019
Dan Grada Srebrenika 02 21 06 2019
Dan Grada Srebrenika 03 21 06 2019
Dan Grada Srebrenika 04 21 06 2019
Dan Grada Srebrenika 05 21 06 2019
Dan Grada Srebrenika 06 21 06 2019
Dan Grada Srebrenika 07 21 06 2019
Dan Grada Srebrenika 08 21 06 2019
Dan Grada Srebrenika 09 21 06 2019

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna