Prijem za predstavnike Društva Hrvatski dom

Premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović danas je primio u posjetu članove Društva Hrvatski dom.
Fra Petar Matanović, bivši gvardijan Franjevačkog samostana svetog Petra i Pavla u Tuzli i jedan od sudionika obnove hrvatskih kulturnih institucija u Tuzli, Srećko Tunjić i Zlatko Kovačević su upoznali premijera Tulumovića sa dosadašnjim radom i aktivnostima Društva Hrvatski dom, njegovom historijskom značaju, ali i ciljevima i pravcima budućeg djelovanja.

Hrvatski dom 23 10 2019Također ukazali su i na probleme s kojima se susreću u svom radu, a to je prije svih nedostatak konstantnosti izvora prihoda, odakle bi se trebale finansirati aktivnosti Društva.
Premijer Tulumović se zahvalio na posjeti, te izrazio podršku planiranim aktivnostima.
„Vlada Tuzlanskog kantona će sagledati finansijske mogućnosti da rad ovog Društva, koje, imajući u vidu historijski značaj, kulturni i uopće društveni doprinos, zaslužuje mnogo više nego što je dobivalo u prethodnom periodu, u skladu sa trenutnim mogućnostima pomogne. U svakom slučaju Vlada je trenutno u fazi pripreme nacrta Budžeta TK za 2020.godinu, te ćemo u tom dokumentu sigurno predvidjeti i određena finansijska sredstva kojima ćemo pomoći djelovanje Društva Hrvatski dom", zaključio je premijer Tulumović.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna