Umrežavanje budućih stručnjaka u cilju unaprjeđenja znanja

Premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović primio je danas predstavnike Studentskog vijeća Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli „MEDICUS", Alisu Dedić i Nermina Alibašića koji su prezentovali ovogodišnji, sedmi po redu Tuzla Brain Week (TBW) 2020.

IMG 3712Riječ je o projektu koji se realizira u okviru globalne sedmice mozga i čiji je cilj podrobnije upoznavanje s oblašću neuroznanosti.
Pohvalivši dosadašnje aktivnosti TBW-a kao i Studentskog vijeća, premijer Tulumović je kazao da će i ovogodišnji naučni skup podržati Vlada Tuzlanskog kantona te da postoji potreba za većom angažovanošću domaćih studenata medicine. „Uključivanjem velikog broja zainteresovanih kongres će opravdati postojanje i otvoriti vrata za dalje napredovanje i sticanje novih znanja i sposobnosti u naučno-istraživačkom radu i razmjeni informacija", kazao je premijer Tulumović te naglasio važnost razmjene studenata i boravka mladih ljudi u drugim sredinama.
„Za razliku od prethodnih, ovogodišnji Tuzla Brain Week imat će karakter međunarodnog kongresa, sa oformljenim naučnim odborom uz sve elemente koje je imao i prije", kazala je predsjednica „Medicusa" Dedić te dodala da je velika zainteresovanost i već sada je mnogo prijavljenih stranih studenata za učešće u kongresu.
Ovogodišnji TBW traje od 9. do 13. marta a dominantna tema je „brainstorming". Sedam dana ranije održat će se takozvane „dobne radionice" gdje će studentski timovi raditi sa korisnicima brojnih odgojno-obrazovnih ustanova kao što su vrtići, osnovne i srednje škole i starački domovi, rečeno je ovom prilikom.

 

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna