Vakcinacija protiv Covid 19 nema alternativu

Ponovo je u blagom porastu broj oboljelih od Covid 19 a u posljednjih sedam dana zabilježeno je i 26 smrtnih ishoda, rezime je današnjeg izvještaja ministra zdravstva Tuzlanskog kantona Bože Jurića na sastanku Koordinacionog tijela za praćenje stanja i mjera poduzetih protiv pandemije.


vlada-10012022-vakcinacija-2Prema riječima ministra Jurića dominantan je delta soj, mada blaže kliničke slike pacijenata i manji broj hospitaliziranih ukazuju na prisustvo i omikron varijante.


Na Univerzitetsko kliničkom centru Tuzla zbrinut je 71 pacijent što je gotovo 40 % manje u odnosu na raniji period. Od srijede se bilježi skok na 44% pozitivnih od ukupnog broja testiranih, rečeno je ovom prilikom.
Na području Tuzle trenutno je na Covid 19 pozitivno 298 osoba a kada je u pitanju vakcinacija tokom protekle sedmice prvom je dozom vakcinisana samo 121 osoba.

Podatak da je u istom periodu na području TK aplicirano samo 3500 doza a da je od toga najmanje onih koji su se vakcinisali prvom dozom, naglašeno je na današnjem sastanku, pažnju usmjerava na neophodnost ponovnog poziva na vakcinaciju. Vakcinacija nema alternativu, istaknuto je, te uz poštivanje epidemiološko-higijenskih mjera predstavlja najvažniji dio borbe protiv pandemije.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna